ΣΠΑΡΤΗ. Με τον υφυπουργό Έρευνας και Τεχνολογίας κ. Χρίστο Δήμα, συναντήθηκε, διαδικτυακά, την Πέμπτη 11/3, ο βουλευτής Λακωνίας ης Νέας Δημοκρατίας, κ. Αθανάσιος Δαβάκης.

Το αντικείμενο της συζήτησης ήταν η διερεύνηση και η αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων της Λακωνίας για να επιτευχθεί μία νέα αναπτυξιακή στροφή που θα στηρίζεται στην υψηλή τεχνολογία, στην έρευνα και στην καινοτομία.

Αναφέρει ο Λάκωνας βουλευτής:

«Η Λακωνία πρέπει να προσαρμόσει το αναπτυξιακό της μοντέλο στις σύγχρονες συνθήκες, να διευρύνει τους ορίζοντές της σε νέους παραγωγικούς τομείς και να αντιστρέψει την τάση φυγής των παιδιών της.

Για αυτό το λόγο, ζήτησα από τον αρμόδιο Υφυπουργό Έρευνας και Τεχνολογίας, Χρίστο Δήμα, να «συναντηθούμε» διαδικτυακά, προκειμένου να διερευνήσουμε τις δυνατότητες που έχει ο τόπος μας για μια νέα αναπτυξιακή στροφή που θα στηρίζεται στην υψηλή τεχνολογία, στην έρευνα και στην καινοτομία.

Εκ μέρους του κ. Δήμα, αφού μας ενημέρωσε για τις δράσεις, τις επιδιώξεις και τα εργαλεία που διαθέτει λόγω αρμοδιότητας, υπήρξε διάθεση αμέριστης συμπαράστασης και πολιτική βούληση να στηρίξει κάθε προσπάθεια προς αυτήν την κατεύθυνση. Κι έπεται συνέχεια…».