ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. «Όσοι υβρίζετε τον Μητσοτάκη, υβρίζετε κι εμάς προσωπικά» είπε ο Παναγιώτης Νίκας σε δημόσιο λόγο του. Φυσικά δεν ξάφνιασε αφού είναι γνωστή η σχέση του με τη Νέα Δημοκρατία αλλά και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη από την εποχή που έπρεπε να στρατευθεί στην Πελοπόννησο ενάντια στον Πέτρο Τατούλη.

Ο Περιφερειάρχης τάχθηκε υπέρ της ενισχυμένης αναλογικής για τις αυτοδιοικητικές εκλογές μιλώντας ξεκάθαρα στο τελευταίο περιφερειακό συμβούλιο και στήριξε την επιλογή της Κυβέρνησης για το νέο εκλογικό νόμο.

Τόνισε ότι «στηρίζουμε την κυβέρνηση, αλλά όχι άκριτα», επιτέθηκε για αλαζονεία στην παράταξη Τατούλη, ενώ αναγνώρισε τη συμβολή της αριστεράς σε πολλά θέματα για να παραχθεί έργο.

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του, ο Περιφερειάρχης είπε σε υψηλούς τόνους: «Όσοι υβρίζετε τον Μητσοτάκη, υβρίζετε κι εμάς προσωπικά. Σεβόμαστε τις ιδέες μας και απαιτούμε να σέβεστε τις δικές μας. Το απαιτούμε…»

Φυσικά δεν είναι μακριά η ώρα που ο κ. Νίκας θα κληθεί να αντιμετωπίσει την σκληρή κριτική της Αριστεράς προς την Κυβέρνηση Μητσοτάκη κι εκεί θα υποχρεωθεί να γίνει ο θεματοφύλακας της Νέας Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης Μητσοτάκης, μετά και την πρόσφατη δήλωσή του. Βέβαια ως έμπειρος αυτοδιοικητικός ο κ. Νίκας γνωρίζει καλύτερα από πολλούς άλλους ότι αν κινδυνεύει από κάτι ο Μητσοτάκης και κάθε πολιτικός αρχηγός δεν είναι οι υβριστές αλλά αυτοί που ξέρουν και κάνουν μεθοδική, μελετημένη και προσεκτική αντιπολίτευση, είτε εξωκομματική είτε εσωκομματική. Αυτούς θα πρέπει να αντιμετωπίσει ο κ. Νίκας στην Πελοπόννησο διότι από τα δικά τους πλήγματα θα υπάρχουν διαρροές.