ΣΠΑΡΤΗ. Με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας, ο βουλευτής Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Νεοκλής Κρητικός.

Η συζήτηση, μεταξύ άλλων, επικεντρώθηκε σε 2 ζητήματα τοπικού ενδιαφέροντος:

  • Η δυνατότητα παραχώρησης μέρους της έκτασης των 8 στρεμμάτων, όπου είναι κτισμένες κατοικίες (Σ.Ο.Α.), οι οποίες εξυπηρετούν το ΚΕΕΜ
  • Η αξιοποίηση του ΚΕΕΜ ως κέντρο εκπαίδευσης των νέων ΕΠΟΠ (Επαγγελματιών Οπλιτών), οι οποίοι και θα ενταχθούν στις Ένοπλες Δυνάμεις


Για το πρώτο θέμα, σημειώνεται πως η έκταση είχε παραχωρηθεί από την Τ.Κ. Ξηροκαμπίου, του πρώην Δήμου Φάριδος, πριν από 22 χρόνια.

Το ζητούμενο είναι η παραχώρηση μέρους της έκτασης, αφού αποτελεί πάγιο αίτημα της Τ.Κ. Ξηροκαμπίου η ανέγερση Γυμναστηρίου - Προπονητηρίου.

Η έκταση που καταλαμβάνουν οι Σ.Ο.Α. είναι περίπου 2 στρέμματα. Συνεπώς θα είναι εξαιρετικό να αξιοποιηθεί η υπόλοιπη έκταση για το καλό της Τοπικής Κοινότητας.

Όπως ενημέρωσε ο βουλευτής, ο κ. Παναγιωτόπουλος το βλέπει πολύ θετικά, κι επιπλέον θα ενημερωθεί από το φάκελο που του ενεχείρησε ο ίδιος, με όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την προώθηση του αιτήματος.

Σχετικά με την αξιοποίηση του Κ.Ε.Ε.Μ., ο υπουργός σημείωσε ότι σε πρώτη φάση θα αξιοποιηθούν στρατόπεδα τα οποία θα έχουν συνάφεια με το αντίστοιχο όπλο των ΕΠΟΠ και υπό αυτές τις συνθήκες προκρίνεται η Αυλώνα.

Ο κ. Κρητικός, ενημέρωσε πως, «…στην επόμενη φάση, η οποία υπό κανονικές συνθήκες θα γίνει σε ένα χρόνο από τώρα, το ενδεχόμενο αξιοποίησης του Κ.Ε.Ε.Μ. είναι πολύ πιθανό. Ο υπουργός, μιας και είναι ταυτόχρονα βουλευτής της Περιφέρειας, κατανοεί πλήρως τη μεγάλη σημασία που θα έχει για τη Λακωνία αυτό το γεγονός».