ΛΑΚΩΝΙΑ. Συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, είχε το απόγευμα της Δευτέρας 22/3, ο Θανάσης Δαβάκης.

Αρχικά, ο Λάκωνας βουλευτής, ζήτησε την επίσπευση των ενεργειών προκειμένου να αρχίσει εγκαίρως η διαδικασία δακοκτονίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Επικαλέστηκε και σχετικό ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου, στο οποίο αναλύεται πλήρως το πρόβλημα και το οποίο απέδωσε στον Μάκη Βορίδη.

Ο υπουργός δεσμεύθηκε ότι σε συνεργασία με το συναρμόδιο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αλλά και την Περιφέρεια Πελοποννήσου θα επιδιώξει οριστική λύση. Άλλωστε, το υπουργείο Εσωτερικών χρηματοδοτεί τη συγκεκριμένη δράση.

Εν συνεχεία, ο κ. Δαβάκης, περιέγραψε στον υπουργό Εσωτερικών την κατάσταση που επικρατεί στη Διεύθυνση Υδάτων Πελοποννήσου, όπως τη διαπίστωσε προσωπικά κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στα γραφεία της υπηρεσίας στην Τρίπολη.

Η Διεύθυνση Υδάτων Πελοποννήσου διαχειρίζεται κρίσιμα θέματα, όπως η έκδοση αδειών χρήσης νερού, η καταγραφή σημείων υδροληψίας, η γνωμοδότηση για τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και υγρών αποβλήτων, τα προγράμματα ΕΣΠΑ, η οριοθέτηση ρεμάτων, τα σχέδια διαχείρισης υδατικών πόρων και η κοστολόγηση και τιμολόγηση του νερού.

«Όλα αυτά» τόνισε στον υπουργό Εσωτερικών ο Λάκωνας βουλευτής, «είναι αδύνατον να αντιμετωπιστούν εξαιτίας της χρόνιας υποστελέχωσης της Διεύθυνσης αυτής, αλλά και εξαιτίας της προβληματικότητας των χώρων της.

Είναι προφανές ότι η κατάσταση αυτή έχει αρνητικές συνέπειες στην ταχύτητα και στο έργο της Διεύθυνσης Υδάτων, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σημαντικές καθυστερήσεις στη διεκπεραίωση των υποθέσεων των πολιτών».

Μάλιστα, προς επίρρωση όλων αυτών, ο Θανάσης Δαβάκης επέδωσε στον κ. Βορίδη τεκμηριωμένο έγγραφο, που αποδεικνύει την προβληματικότητα της συγκεκριμένης υπηρεσίας, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλει το ολιγάριθμο προσωπικό της.

Σημειώνεται, πως ο υπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, στην οποία υπάγεται η Διεύθυνση Υδάτων, δεσμεύθηκε πως θα μελετήσει με προσοχή το ζήτημα που αφορά στη στελέχωση και τη στέγαση της συγκεκριμένης Διεύθυνσης, για να εξασφαλιστεί η ομαλή της λειτουργία.