ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Δήλωση για την επέτειο της απελευθέρωσης της Καλαμάτας, στην αρχή της ελληνικής επανάστασης του 1821, έκανε ο τέως πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από την Καλαμάτα που βρίσκεται για να παραβρεθεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης, με την έναρξη της ελληνικής επανάστασης.

Πρόκειται για δήλωση εξόχως αιμοδυναμική αλλά και ιδιαζόντος στοχευμένη προς όποιον ανήκει στην κατηγορία αυτών που λησμονούν την διαχρονικότητα της ελληνικής φυλής. Μέσα από την δήλωσή του ο πρώην Πρωθυπουργός δίνει την αίσθηση ότι καραδοκεί για την στιγμή που θα θιγούν τα Εθνικά δίκαια και συμφέροντα.

Στη δήλωσή του, ανέφερε:

«Πριν 200 χρόνια σε αυτήν εδώ τη γη ξεκίνησε ο αγώνας για του Χριστού την πίστη την Αγία και την Ελευθερία. Κόντρα σε όλους και σε όλα. Κόντρα και σε αυτήν την ίδια τη λογική. Ματώσαμε αλλά κερδίσαμε. Και συγκλονίσαμε, συγκινήσαμε, εμπνεύσαμε, αφυπνίσαμε όλη την Οικουμένη τότε. Αυτήν την Ιστορία τιμάμε σήμερα. Κι αυτόν τον αγώνα δίνουμε εμείς οι Έλληνες. Είμαστε Ελληνες! Ο σπόρος που δεν πεθαίνει ποτέ. Να το θυμούνται όλοι αυτό!».