ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Επιστολή - Πρόταση για έκτακτο κατεπείγον Περιφερειακό Συμβούλιο απέστειλαν οι περιφεριακοί σύμβουλοι της παράταξης «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» Θανάσης Πετράκος και Δημοσθένης Δρούγκας προς τον πρόεδρος του ΠεΣυΠ και τον Περιφερειάρχη για να δοθεί απάντηση στην ΠΕΜΕΤΕ για τα εξώδικα κατά του Περιφερειάρχη, ΜΜΕ και δημοσιογράφων σχετικά με το ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας

Συγκεκριμένα αναφέρουν:

«Η επιλογή της Πανελλήνιας Ένωσης Μεταποιητών-Τυποποιητών Ελλάδας (ΠΕΜΕΤΕ) να στείλει εξώδικη διαμαρτυρία και στον κ. Περιφερειάρχη μετά το εξώδικο στις εφημερίδες και στους δημοσιογράφους επιβεβαιώνει ότι έχει απύθμενο θράσος . Με την απόφαση της αυτή η ΠΕΜΕΤΕ υπερέβη κατά πολύ τα εσκαμμένα και γίνεται άκρως προκλητική . Κατά τη γνώμη μας όπως τονίσαμε και πριν τρείς ημέρες όμως εκτός από θρασύτατη και προκλητική η ΠΕΜΕΤΕ δείχνει ότι έχει ενοχές και για αυτό ακολουθεί τη γνωστή τακτική « η καλλίτερη άμυνα είναι η επίθεση».

Κυρίες και κύριοι της ΠΕΜΕΤΕ επειδή μας προκαλείτε όλους εμείς αλλά πιστεύουμε και τα 51 μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου θεωρούμε ότι το εξώδικο στον κ. Περιφερειάρχη είναι και εξώδικο και σε εμάς αλλά και σε όλα τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου. Για αυτό θα σας πούμε ότι μας έρχονται στο μυαλό μας δυο λαϊκές παροιμίες : 1ον «εκεί που μας χρωστάγανε ζητάνε και τα ρέστα» και 2ον η ολίγον ακατάλληλη « και γ@@@ει και σκούζει».

Αφού επιλέξατε κ. κ. της ΠΕΜΕΤΕ πόλεμο με τη Πελοπόννησο θα τον έχετε .

Κύριε Πρόεδρε

Επειδή αποτελεί μεγίστη πρόκληση η αποστολή του εξωδίκου από την ΠΕΜΕΤΕ στον κ. Περιφερειάρχη σας καλούμε να συγκαλέσετε έκτακτη και κατεπείγουσα συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου άμεσα με μοναδικό θέμα :

«Την έκφραση αλληλεγγύης του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου στον κ. Περιφερειάρχη και η πολιτική μας απάντηση στην πρόκληση της ΠΕΜΕΤΕ».

Θεωρούμε ότι δεν μπορούμε και δεν πρέπει να μείνουμε μόνο στις νομικές ενέργειες ούτε να γίνει η απάντηση στην τακτική συνεδρίαση του ΠΕΣΥΠ .

Παράλληλα καλούμε την κυβέρνηση να πάρει θέση και για τα εξώδικα αλλά όλα τα Δημοτικά Συμβούλια και τους φορείς της Πελοποννήσου τις Ενώσεις των Δημοσιογράφων , τους βουλευτές, να καταγγείλουν την προκλητική και εκφοβιστική αυτή ενέργεια της ΠΕΜΕΤΕ η οποία δεν στρέφεται μόνο κατά της Ελευθερίας του Τύπου αλλά και κατά των πολιτικών ελευθεριών και της δυνατότητας των αιρετών εκπροσώπων του λαού στην Αυτοδιοίκηση να διατυπώνουν ελεύθερα τη γνώμη τους».