ΣΠΑΡΤΗ. Το ζήτημα των δασικών χαρτών και η ανησυχία πολλών συμπολιτών μας σχετικά με τη διασφάλιση της περιουσίας τους βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του βουλευτή Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας Νεοκλή Κρητικού με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Αμυρά.

«Είναι ένα ζήτημα που διέπει κάθετα και οριζόντια όλη την ελληνική κοινωνία και φυσικά υπάρχει μέριμνα από την Κυβέρνηση και το Υπουργείο, μέριμνα η οποία θα οδηγήσει σε διόρθωση διαδικασιών οι οποίες οδήγησαν σε αδιέξοδο πολλούς συμπολίτες μας», υπογράμμισε ο κ. Κρητικός.

Τι «βγήκε» από τη συνάντηση

Την ίδια μέρα, 31/3, συνεδριάζει το Τεχνικό Συμβούλιο Δασών, το οποίο θα αποφασίσει το πλαίσιο καθορισμού του ποσοστού της πυκνότητας των φρυγάνων και των ασπαλάθων, πυκνότητα η οποία καθορίζει ουσιαστικά το χαρακτηρισμό των εκτάσεων σε δασώδεις ή μη δασώδεις.

Όπως αναφέρει ο βουλευτής, «…Αυτή η εξέλιξη είναι πολύ σημαντική, ιδιαίτερα για τη λακωνική γη, καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις ο χαρακτηρισμός εκτάσεων ως δασωδών, έρχεται ως αποτέλεσμα της ύπαρξης φρυγάνων και ασπαλάθων».

Τονίζει ο υφυπουργός: «Υπάρχει σχεδιασμός ώστε να δοθεί η ευκαιρία στους ιδιοκτήτες να κατοχυρώσουν το τεκμήριο κυριότητας μέσα από μια νέα διαδικασία».

Ο Νεοκλής Κρητικός δήλωσε: «Είναι πολύ σημαντικό για όλη την ελληνική Επικράτεια και ιδιαίτερα για τη Λακωνία ο νέος σχεδιασμός του Υπουργείου για την επίλυση του προβλήματος, καθώς υπάρχουν συμπολίτες μας, οι οποίοι κυριολεκτικά έχουν χάσει τον ύπνο τους. Πολλοί βρίσκονται μπροστά σε απώλεια του συνόλου της περιουσίας τους.

Θεωρώ ότι κανείς δε θα αδικηθεί».