ΣΠΑΡΤΗ. Συνάντηση με το Δ/ντή Δασών της Λακωνίας Ηλία Κοντάκο είχε το πρωί της Τετάρτης, ο Θανάσης Δαβάκης, για να ενημερωθεί σχετικά με την πορεία της διαδικασίας των δασικών χαρτών.

Ο κ. Κοντάκος ενημέρωσε διεξοδικά τον κ. Δαβάκη και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο βασικό πρόβλημα της παύσης της λειτουργίας των Επιτροπών Εξέτασης Αντιρρήσεων (ΕΠΕΑ).

Δήλωσε ο Λάκωνας βουλευτής:

«Σήμερα το πρωί, επισκέφθηκα τη Διεύθυνση Δασών Λακωνίας και συναντήθηκα με τον Διευθυντή της, Ηλία Κοντάκο, για να πληροφορηθώ σχετικά με την πορεία της διαδικασίας των δασικών χαρτών.

Αφού με ενημέρωσε διεξοδικά, εντόπισε ως βασικό πρόβλημα τη μη λειτουργία των Επιτροπών Εξέτασης Αντιρρήσεων (ΕΠΕΑ), οι οποίες έχουν παύσει να λειτουργούν από το 2019, γεγονός που αποτελεί τροχοπέδη στην όλη διαδικασία και μία ακόμη αιτία ταλαιπωρίας των πολιτών.

Επικοινώνησα αμέσως με τον Γενικό Διευθυντή Δασών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και έμπειρο δασολόγο Βαγγέλη Γκουντούφα, θέσαμε το θέμα μαζί με τον κ. Κοντάκο και του ζήτησα την όσο το δυνατόν ταχύτερη επαναλειτουργία τους.

Σε απάντηση αυτών, ο Γενικός Διευθυντής μας ενημέρωσε, ότι η σύστασή τους σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί μέχρι το τρίτο δεκαήμερο του Απριλίου.

Παράλληλα, ο Ηλίας Κοντάκος του έθεσε το σοβαρό ζήτημα της ελλιπούς στελέχωσης της υπηρεσίας από επιστημονικό προσωπικό».