ΣΠΑΡΤΗ. Το ζήτημα της λειτουργίας των λαϊκών αγορών βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο βουλευτής Λακωνίας κ. Νεοκλής Κρητικός με τον γενικό γραμματέα Εμπορίου κ. Παναγιώτη Σταμπουλίδη.

«Γόνιμη», χαρακτήρισε τη συζήτηση ο κ. Κρητικός, μια συζήτηση μάλιστα που ήλθε σε συνέχεια της χθεσινής ενημέρωσης, που είχαν οι βουλευτές της συμπολίτευσης από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Αδωνι Γεωργιάδη.

Τι βγήκε από τη συνάντηση

Όπως γνωστοποίησε ο κ. Κρητικός, διευκρινίστηκαν τα εξής σημεία σχετικά με το αναμενόμενο νομοσχέδιο:

  • Το νομοσχέδιο δεν αφήνει περιθώριο εισόδου σε μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων στις Λαϊκές αγορές, παρά μόνο σε συνεταιρισμούς και ΚοινΣΕπ (Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις).
  • Καταργείται η απαγόρευση του παράλληλου εισοδήματος. Δηλαδή μπορεί ο/η σύζυγος του/της εμπόρου/παραγωγού να έχει εισόδημα.
  • Οι άδειες δεν θα δίνονται πλέον από τις υφιστάμενες επιτροπές, αλλά μόνος/η του/της ο/η δικαιούχος μπορεί να παίρνει την άδεια μέσα από το πληροφοριακό σύστημα.
    Η άδεια θα ισχύει για πέντε χρόνια και θα ανανεώνεται αν και εφόσον αν υπάρχει φορολογική ενημερότητα.
  • Δίνει τη δυνατότητα η άδεια να περνά από τον κάτοχο της άδειας σε συγγενικό πρόσωπο, κληρονομικώ δικαιώματι σαν να είναι κανονική επιχείρηση.
  • Η διοικητική ποινή απομάκρυνσης από τις Λαϊκές Αγορές, σε περίπτωση τριπλής παράβασης περί μη έκδοσης απόδειξης, από τους τρεις μήνες συζητείται να πέσει στον ένα μήνα.
  • Δυνατότητα κτήσης μονοπρόσωπης ΙΚΕ (Ιδιωτικής κεφαλαιουχικής εταιρείας) για την συμμετοχή στο ΕΣΠΑ.

Ο βουλευτής ανέφερε πως, «…Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει το διάλογο με τους εκπροσώπους των Λαϊκών Αγορών.

Ο ίδιος θα έχω σειρά συναντήσεων στη Λακωνία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς».

[Δείτε στο notospress.gr καθημερινά όλες τις ειδήσεις για τη Λακωνία στην ενότητα «Συμβαίνει στο νησί του Πέλοπα»]