ΛΑΚΩΝΙΑ. Τον, καταγόμενο από τη Μάνη, γενικό γραμματέα Μεταφορών κ. Γιάννη Ξιφαρά, επισκέφτηκε ο βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός.

Ο κ. Κρητικός αφού του ευχήθηκε δύναμη και αποτελεσματικότητα στο έργο του, του έθεσε ορισμένα θέματα σχετικά με την ανάγκη βελτίωσης στοιχείων της χάραξης της Ε.Ο. Σπάρτης – Γυθείου.

Τα συγκεκριμένα θέματα άλλωστε περιγράφονται και στην επιστολή του προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Αιγιών και 14 επιχειρηματιών, κατοίκων και εμπόρων της περιοχής.

Πού αποσκοπούν οι βελτιώσεις;

Οι παρεμβάσεις θα βοηθήσουν

  • Στην εξυπηρέτηση μεγάλου αριθμού κατοίκων ανάντι και στον μη αποκλεισμό 13 ενεργών επιχειρήσεων, που λειτουργούν επί της υφιστάμενης εθνικής οδού σε μήκος 1500 μέτρων.
  • Στην πιο γρήγορη και ομαλή πρόσβαση προς Γύθειο μέσω του υπάρχοντος κόμβου.
  • Στην εξυπηρέτηση του αγροτικού πληθυσμού στον εύκολο ανεφοδιασμό με καύσιμα και λιπάσματα, καθώς δεν υπάρχουν σταθμοί εξυπηρέτησης σε μήκος 40 χιλιομέτρων.
  • Στη γρήγορη απομάκρυνση των ομβρίων υδάτων, καθώς υπάρχει συσσώρευση μεγάλου όγκου νερού ειδικά σε πλημμυρικά φαινόμενα.
  • Στη μείωση του θορύβου ανάντι και κατάντι της νέας χάραξης, όπου υπάρχουν σπίτια.
  • Στην ασφαλή και γρήγορη μετακίνηση των αγροτών προς τα αγροκτήματά τους, καθώς κατά μήκος της νέας χάραξης είναι ο παραγωγικός κορμός της Ανατολικής Μάνης.

Άλλα θέματα, εξίσου σημαντικά

Παράκαμψης Βλαχιώτη

Ο κ .Κρητικός ζήτησε να παρακολουθούν την εξέλιξη της μελέτης για τη χάραξη της παράκαμψης Βλαχιώτη, έτσι ώστε να αποφευχθούν λάθη από τον μελετητή.

Επιπλέον, να υπάρξει ειδική μέριμνα από τον μελετητή σχετικά με την προστασία των περιουσιών των κατοίκων της περιοχής.

Αναγραφή του ονόματος της Σπάρτης στις πληροφοριακές πινακίδες

Από τον γ.γ. Μεταφορών ζητήθηκε, εν τέλει, η ενίσχυση του αιτήματος όλων των Λακώνων για την αναγραφή της Σπάρτης στην έξοδο από την «Ολυμπία Οδό» προς τον «Μορέα» και αντίστοιχα των προορισμών «Αρεόπολη», «Μυστράς» και «Μονεμβασιά» σε καφέ πινακίδες στην έξοδο από τον «Μορέα», στο Λεύκτρο.

[Δείτε στο notospress.gr καθημερινά όλες τις ειδήσεις για τη Λακωνία στην ενότητα «Συμβαίνει στο νησί του Πέλοπα»]