ΛΑΚΩΝΙΑ. Με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνη Γεωργιάδη, είχε συνάντηση εργασίας, ο Θανάσης Δαβάκης, στο γραφείο του πρώτου.

Θέματα που απασχολούν τον επιχειρηματικό κόσμο της Λακωνίας, τέθηκαν στη συζήτηση, προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλες οι επιχειρήσεις λόγω της πανδημίας, αλλά και αρκετοί επενδυτές του τουριστικού τομέα.

«Παράλληλα, ζήτησα ενημέρωση από τον υπουργό σχετικά με τις αλλαγές που επιφέρει το νέο νομοσχέδιο που σχετίζεται με τις Λαϊκές Αγορές και βρίσκεται από σήμερα αναρτημένο σε δημόσια διαβούλευση», δήλωσε ο Λάκωνας βουλευτής.

Προσθέτοντας, πως «…κατά τη διάρκεια της συνάντησης κάλεσα στο τηλέφωνο τον Πρόεδρο του Συλλόγου Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Λακωνίας, Σταύρο Λιακάκο, ο οποίος συνομίλησε απευθείας με τον Άδωνη Γεωργιάδη σχετικά με το περιεχόμενο του νομοσχεδίου».

Τι προέκυψε από την επικοινωνία

Όπως περιγράφει ο κ. Δαβάκης:

  • Παραμένει το σημερινό καθεστώς των Λαϊκών Αγορών σε όλες τις Περιφέρειες της Χώρας, ενώ δεν προβλέπεται στο νομοσχέδιο η σύσταση 5μελών Επιτροπών Βελτίωσης Απόδοσης Θέσεων
  • Παράλληλα, δε θα ζητείται η προσκόμιση ασφαλιστικής ενημερότητας, ενώ δεν αναγράφεται πουθενά στο νομοσχέδιο η πρόβλεψη υποχρεωτικής προκήρυξης υφιστάμενων Αδειούχων Παραγωγών και Επαγγελματιών Πωλητών για τη χορήγηση θέσης.
  • Εισάγονται σημαντικές ρυθμίσεις, όπως η άρση της οροφής εισοδήματος για τη διατήρηση της άδειας καθώς και η δυνατότητα απεριόριστης κληρονομικής μεταβίβασής της


Ο βουλευτής, ολοκληρώνοντας, είπε:

«Πιστεύω ότι το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για τις Λαϊκές Αγορές, θα αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα ενίσχυσης της διαφάνειας, του ανταγωνισμού και της προστασίας του καταναλωτή.

Μετά τη διαβούλευση και όταν το νομοσχέδιο έρθει για συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής θα τοποθετηθώ επί της αρχής του και του συνόλου των άρθρων, μεταφέροντας και τις απόψεις των εμπλεκομένων φορέων.

Στόχος μας είναι η προστασία των καταναλωτών και η ενίσχυση σε κλίμα διαφάνειας και υγιούς ανταγωνισμού των πραγματικών παραγωγών».

[Δείτε στο notospress.gr καθημερινά όλες τις ειδήσεις για τη Λακωνία στην ενότητα «Συμβαίνει στο νησί του Πέλοπα»]