ΕΛΛΑΔΑ. Αοριστίες και υπεκφυγές καταμαρτυρεί ο Σταύρος Αραχωβίτης στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, για τις απαντήσεις που ο τελευταίος έδωσε, ή καλύτερα δεν έδωσε στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης Επίκαιρης Ερώτησης για τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Με Επίκαιρη Ερώτησή του, ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ, καλούσε τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «…να απαντήσει επίσημα και δημόσια απέναντι στον Ελληνικό Λαό τόσο για το πώς έφεραν τον ΟΠΕΚΕΠΕ μέχρι εδώ, όσο και να δεσμευτεί για την συνέχεια».

Κατά τον κ. Αραχωβίτη, ο υπουργός, «…αναπαρήγαγε τα όσα κατά καιρούς, από τον περασμένο Δεκέμβρη, ακούν οι αγρότες μας.

Σε μια στιγμή που η ρευστότητα των αγροτών είναι αναγκαία και η οικονομική στήριξη από την κυβέρνηση ανύπαρκτη, επανέλαβε αόριστα ότι η ημερομηνία εξόφλησης των υπολοίπων της πληρωμής βασικής και πράσινης ενίσχυσης στους αγρότες μας θα πραγματοποιηθεί μέχρι τον Ιούνιο».

Επιπλέον, «…Δεν έκανε και καμία αναφορά στα περίφημα “Βοσκοτόπια της ΝΔ”, και την περίεργη κατανομή του Εθνικού Αποθέματος. Τουλάχιστον οι αγρότες έμαθαν ότι οι Αιτήσεις Ενιαίας Ενίσχυσης θα λήξουν στις 22 Ιουνίου!».

Επίσης, ο κ. Λιβανός, «…αφού φρόντισε με αφοπλιστική ειλικρίνεια να μας κατατοπίσει για το “επιτελικό” χάος που παρέλαβε από τον προκάτοχό του, απέφυγε να αναφερθεί στην πιστοποίηση των νέων υποψήφιων ΚΥΔ, που έχουν παράνομα αποκλειστεί από την σε εξέλιξη διαδικασία αξιολόγησης».

Και συμπληρώνει, με νόημα: «Όσο και καλή διάθεση να έχουμε, να κατανοήσουμε την αγωνία και τα νομικά αδιέξοδα του Υπουργού, σημασία εντέλει έχει η παραδοχή του ότι όταν ανέλαβε ο ΟΠΕΚΕΠΕ ήταν “μη λειτουργικός”, ενώ όλο το διάστημα διατείνονταν ότι όλα ήταν καλώς καμωμένα».

Τέλος, ο κ. Αραχωβίτης, σχολίασε:

«Επειδή στεκόμαστε σταθερά και αταλάντευτα δίπλα στα ουσιαστικά προβλήματα των παραγωγών και των επαγγελματιών του χώρου, η δε αγωνία μας στρέφεται στο να διαφυλαχτεί το δημόσιο συμφέρον και το συμφέρον των παραγωγών και όχι από το πορτοφόλι των “επιχειρηματικών συμφερόντων”, του συστήνουμε να λύσει άμεσα όλους τους γόρδιους δεσμούς που κληρονόμησε από την προηγούμενη ηγεσία των “αρίστων” και τουλάχιστον αυτός να σταθεί στο ύψος του έργου που έχει κληθεί να επιτελέσει.

Σε μια τέτοια προσπάθεια θα είμαστε αρωγοί, σε κάθε άλλη μεθόδευση δεν θα συναινέσουμε, ούτε θα σιωπήσουμε.

Τις απαντήσεις όμως που δεν έδωσε ο ίδιος ο Υπουργός στην ώρα του κοινοβουλευτικού ελέγχου, θα τις πάρει η κυβέρνηση της ΝΔ από τους παραγωγούς όταν έρθει η ώρα της κάλπης».

Δείτε τι και πώς ειπώθηκε στη Βουλή:

[Δείτε στο notospress.gr καθημερινά όλες τις ειδήσεις για τη Λακωνία στην ενότητα «Συμβαίνει στο νησί του Πέλοπα»]