ΕΛΛΑΔΑ. Οι τομεάρχες του ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Π.Σ., Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης, Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αλέξης Χαρίτσης και ο βουλευτής Ηρακλείου, Σωκράτης Βαρδάκης, φέρνουν στη Βουλή το αίτημα των Ομοσπονδιών Παραγωγών και Επαγγελματιών Λαϊκών Αγορών, για συνάντηση και ενημέρωση από τον Πρωθυπουργό σχετικά με το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για τις Λαϊκές αγορές και το Υπαίθριο εμπόριο.

Συγκεκριμένα, κατέθεσαν αναφορά προς τον Πρωθυπουργό με την επιστολή και το υπόμνημα με τις προτάσεις τριών Ομοσπονδιών παραγωγών και επαγγελματιών λαϊκών αγορών.

Οι βουλευτές καλούν τον Πρωθυπουργό, αφενός να ικανοποιήσει το αίτημα των Ομοσπονδιών για συνάντηση και αφετέρου να προχωρήσει στις δέουσες ενέργειες για ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Όπως αναφέρει ο κ. Αραχωβίτης, παρά τις διαβεβαιώσεις που είχαν πάρει οι Ομοσπονδίες από τον κ. Γεωργιάδη, κατά τις συναντήσεις τους για το θέμα, «προωθούνται εν τέλει οι ρυθμίσεις που είχαν προαποφασιστεί.

Αλλαγές που διαλύουν τον θεσμό των λαϊκών αγορών, όπως τον ξέραμε μέχρι σήμερα, δημιουργώντας το κατάλληλο έδαφος για να εισέλθουν “νομικά πρόσωπα” με μεγάλη ευκολία, διευκολύνοντας παράλληλα τον αποκλεισμό παραγωγών πωλητών σε πολλές περιπτώσεις».

Σύντομο ιστορικό

«Στις 15 Απριλίου 2021, τέθηκε υπό δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την αναμόρφωση και τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας των λαϊκών αγορών και του υπαίθριου εμπορίου, με το οποίο έρχονται σαρωτικές αλλαγές στο χώρο των λαϊκών αγορών.

Στα πλαίσια συναντήσεων, που είχαν πραγματοποιήσει με τον αρμόδιο Υπουργό και τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα, οι Ομοσπονδίες των λαϊκών αγορών εξέθεσαν τις διαφωνίες τους επί συγκεκριμένων αλλαγών που προωθεί η Κυβέρνηση, καταθέτοντας προτάσεις για την Αναμόρφωση και τον Εκσυγχρονισμό του πλαισίου των λαϊκών αγορών».

[Δείτε στο notospress.gr καθημερινά όλες τις ειδήσεις για τη Λακωνία στην ενότητα «Συμβαίνει στο νησί του Πέλοπα»]