ΜΕΣΣΗΝΙΑ. Σε παρέμβαση σχετικά με τα εργασιακά προχώρησε η Νομαρχιακή Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής Μεσσηνίας, καθώς όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στο εργασιακό περιβάλλον που υφίσταται αυτή τη στιγμή στη χώρα, «η κυβέρνηση έρχεται να αφαιρέσει εργασιακά δικαιώματα» έχοντας ως σύμβουλο «αντιλήψεις ιδεοληπτικές, συντηρητικές και κολλημένες στο χθες».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εκμεταλλεύεται την υγειονομική κρίση και τις επιπτώσεις της για να προωθήσει εσπευσμένα τις επιλογές της, τις συντηρητικές και ιδεοληπτικές της πολιτικές, την στήριξη των ισχυρών, την εγκατάλειψη της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας και την ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων.

Τα μέτρα “ενίσχυσης” που επικαλείται, και φθάνουν στο 11% του Ελληνικού ΑΕΠ, πού πήγαν; Με βάση την έκθεση του Εθνικού Δημοσιονομικού Συμβουλίου η αναπλήρωση του “χαμένου” εισοδήματος έφθασε μόνον στο 42%. Τα χρήματα δεν έφθασαν ποτέ σε αυτούς που τα είχαν ανάγκη, αλλά έγιναν μάλλον καταθέσεις. Η απασχόληση μειώθηκε σημαντικά: 600.000 εργαζόμενοι ζούσαν για μήνες με 534 ευρώ, 350.000 μακροχρόνια άνεργοι έμειναν χωρίς καμία στήριξη.

Χιλιάδες εργαζόμενοι βιώνουν τον κίνδυνο της απόλυσης και την ανασφάλεια της ανεργίας στις επιχειρήσεις που είτε δεν άνοιξαν είτε δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα. Σε αυτό το περιβάλλον της αγοράς, η κυβέρνηση έρχεται να αφαιρέσει εργασιακά δικαιώματα και να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του κ. Μητσοτάκη, τις οποίες προεκλογικά ανέλαβε στην Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ. Αντιλήψεις ιδεοληπτικές, συντηρητικές και κολλημένες στο χθες.

Στο Κίνημα Αλλαγής δεν αποδεχόμαστε την άνιση ατομική διαπραγμάτευση εργοδότη-εργαζομένων. Στηρίζουμε την 8ωρη εργασία που είναι αναφαίρετο δικαίωμα των εργαζομένων. Δεν αποδεχόμαστε λογικές που θέτουν προσκόμματα στις συλλογικές διαπραγματεύσεις και στη σύναψη κλαδικών συμβάσεων. Δεν αποδεχόμαστε πρακτικές που μειώνουν το εισόδημα των εργαζομένων. Στηρίζουμε την πρόταση της ΓΣΕΕ για επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ εντός του έτους.

Δεν αποδεχόμαστε την συνειδητή αποδυνάμωση και διάλυση των ελεγκτικών μηχανισμών του Κράτους για την εφαρμογή της εργασιακής νομοθεσίας. Λέμε όχι στην αποδυνάμωση των συνδικαλιστικών οργανώσεων. Για την Δημοκρατική Παράταξη, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, τα συνδικάτα και η ελεύθερη συνδικαλιστική δράση ήταν, είναι και θα είναι βάθρο της Δημοκρατίας.

Τα θετικά στοιχεία του νομοσχεδίου της Κυβέρνησης, που αφορούν την αντιμετώπιση των διακρίσεων στην εργασία λόγω φύλου, θρησκεύματος, σεξουαλικού προσανατολισμού, καθώς και των σεξουαλικών παρενοχλήσεων, θα τα στηρίξουμε.

Σε όλον τον κόσμο οι συντηρητικές δυνάμεις εμμένουν στις δικές τους συνταγές: λιτότητα, διάλυση του κοινωνικού Κράτους, απορρύθμιση της εργασίας. Έτσι η κρίση της πανδημίας φέρνει μεγάλη ύφεση, οι ανισότητες διευρύνονται και ο κίνδυνος νέας κοινωνικής κρίσης και αδιεξόδου βρίσκεται προ των πυλών.

Απέναντι σ’ αυτές τις λογικές υπάρχει και η πολιτική του Προέδρου Μπάϊντεν που δίνει βάρος στις δημόσιες επενδύσεις που δημιουργούν απασχόληση, στηρίζει το εισόδημα των νοικοκυριών και το κοινωνικό Κράτος, φορολογεί τον μεγάλο πλούτο.

Είναι η δική μας ατζέντα, της Σοσιαλδημοκρατίας. Το Κίνημα Αλλαγής, εμείς οι Δημοκράτες Σοσιαλιστές, θα σταθούμε στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας για ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη και μείωση των ανισοτήτων. Στηρίζουμε τις θέσεις και τις προσπάθειες της ΓΣΕΕ, των Εργατικών Κέντρων και των Συνδικάτων για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων των εργαζομένων.

Θα δυναμώσουμε τις προσπάθειές μας για να ανατραπεί η δεξιά πολιτική και να ανοίξει ο δρόμος για την προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας.»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις