ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Το ζήτημα της αδειοδότησης και κατασκευής υδατοδρομίων στην Ανατολική και στη Δυτική Μάνη, στη Μονεμβασιά και στην Ελαφόνησο, ανέδειξε με κατάθεση Ερώτησης στη Βουλή η Ελληνική Λύση.

Η Ερώτηση επικεντρώνεται στην επιτάχυνση των διαδικασιών αδειοδότησης των υδατοδρομίων, αλλά και στην υποβολή των κατάλληλων δικαιολογητικών εκ μέρους των ενδιαφερομένων.

Η Ερώτηση

Θέμα: «Αδειοδότηση και κατασκευή υδατοδρομίων στην Δυτική και στην Ανατολική Μάνη, στη Μονεμβασιά και στην Ελαφόνησο»

Σύμφωνα με ανάρτηση σε ιστοσελίδα του διαδικτύου, έντονη κινητικότητα καταγράφεται γύρω από τις αδειοδοτήσεις υδατοδρομίων σε ολόκληρη την χώρα. Στόχος είναι στην πενταετία να λειτουργούν περί τα 150 υδατοδρόμια, δημιουργώντας το μεγαλύτερο σχετικό δίκτυο σε όλη την Ευρώπη.

Αναφορικά με το δίκτυο υδατοδρομίων που δημιουργείται στην Πελοπόννησο, πληροφορούμαστε ότι διαμορφώνονται οι συνθήκες, ώστε να δρομολογηθούν οι διαδικασίες αδειοδότησης και για τα υδατοδρόμια στην Δυτική και στην Ανατολική Μάνη, στη Μονεμβασιά και στην Ελαφόνησο, ενώ θετικά νέα έρχονται και από την Αρκαδία, καθώς, στο προσεχές διάστημα, θα κατατεθεί και ο φάκελος του υδατοδρομίου της Λίμνης Τάκα.

Στην Ηλεία τα αισιόδοξα μηνύματα για την ανάπτυξη των υποδομών του νομού δεν σταματούν στο υδατοδρόμιο της Κυλλήνης, καθώς, η αντίστροφη μέτρηση φαίνεται να έχει ξεκινήσει για το υδατοδρόμιο στην Λίμνη Καϊάφα. Η Πολιτεία οφείλει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στις ως άνω συντονισμένες ενέργειες, παραμένοντας σταθερά αρωγός και κεντρικός πυλώνας στήριξης στην προσπάθεια της ανάπτυξης και της ενίσχυσης του δικτύου υδατοδρομίων στην Ελλάδα.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

  • Προτίθεσθε να επιταχύνετε τις διαδικασίες αδειοδότησης των ανωτέρω υδατοδρομίων, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα εκτενές σχετικό δίκτυο στην ελληνική Επικράτεια, λαμβάνοντας υπόψη ότι, η ύπαρξη αδειοδοτημένων υδατοδρομίων αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την ασφαλή μαζική τακτική διαμετακομιδή τουριστών με υδροπλάνα, τα οποία με τις προγραμματισμένες πτήσεις τους θα συνεισφέρουν στην ανάπτυξη των τοπικών οικονομιών των νησιών, στην αναβάθμιση του τουρισμού τους και συνεπακόλουθα, στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων τους;
  • Πόσα αιτήματα αδειοδότησης υδατοδρομίων εκκρεμούν, μέχρι αυτή την στιγμή, στην χώρα μας;
  • Έχουν υποβληθεί τα απαραίτητα δικαιολογητικά, ώστε να δρομολογηθούν οι διαδικασίες αδειοδότησης για τα υδατοδρόμια στην Δυτική και στην Ανατολική Μάνη, στη Μονεμβασιά και στην Ελαφόνησο; Αν όχι, πότε προβλέπεται η σχετική υποβολή;

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις