ΒΑΤΙΚΑ. Την πρόταση του Δήμου Μονεμβασίας για ίδρυση Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού, Μηχανικών και Σωστικών Μέσων, στη Νεάπολη Βοϊών, ανέδειξε, με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο Βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης της Ελληνικής Λύσης, κ. Απόστολος Αβδελάς.

Η Ερώτηση

Θέμα: «Ίδρυση Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού στη Νεάπολη της Λακωνίας»

Σύμφωνα με ενημέρωση από κατοίκους της Λακωνίας και σύμφωνα με ανάρτηση σε τοπικές ιστοσελίδες του Διαδικτύου, η Δημοτική Αρχή Μονεμβασίας, σε επιστολή της, εξέθεσε αρμόδια την πρότασή της για ίδρυση Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού, Μηχανικών και Σωστικών Μέσων, στη Νεάπολη Βοϊών ή κατά το κοινώς λεγόμενο «Βάτικα».

Η λειτουργία μιας Σχολής όπως η ως άνω στην περιοχή θα ήταν η πιο ενδεδειγμένη επιλογή, λόγω του ότι ο πληθυσμός της, ανέκαθεν, δραστηριοποιείται στα ναυτικά επαγγέλματα, με πολλούς εξ’ αυτού να έχουν διατελέσει πλοίαρχοι, μηχανικοί, επαγγελματίες ναυτικοί, αλιείς κ.α., όντας καταξιωμένοι στον χώρο του πολεμικού και εμπορικού ναυτικού.

Επιπρόσθετα, προς επίρρωση της επιλογής της Νεάπολης Βοϊών, όσον αφορά στην φιλοξενία της προτεινόμενης παραπάνω Σχολής, πρέπει να σημειωθεί ότι στη εν λόγω πόλη λειτουργεί Μουσείο Ανάδειξης και Προβολής της Ναυτικής Παράδοσης, το οποίο ιδρύθηκε το 2015, με σκοπό να προβάλλει τη ναυτική παράδοση της περιοχής.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Προτίθεσθε να προβείτε στις δέουσες ενέργειες, προκειμένου να ιδρυθεί Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού στη Νεάπολη Βοϊών, της Λακωνίας, λαμβάνοντας υπόψη, κιόλας ότι, δεν υπάρχει αντίστοιχη Σχολή σε όλη την Πελοπόννησο;

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις