ΕΛΛΑΔΑ. Σε δήλωση προχώρησε ο Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης. Αναφέρει ότι η ουσιαστική αποδοχή του σχεδίου για το Ταμείο Ανάκαμψης θα κριθεί από τις ανάγκες της κοινωνίας και όχι από τα συμφέροντα των λίγων και ισχυρών.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ με αφορμή την τυπική έγκριση από την Κομισιόν του σχεδίου για το Ταμείο Ανάκαμψης ετοιμάζεται για έναν ακόμα γύρο επικοινωνιακής φιέστας και μεγαλόστομων πανηγυρισμών.

Η ουσία όμως δεν βρίσκεται στο διαφημιστικό σύμπαν του κ. Μητσοτάκη.

Το Ταμείο Ανάκαμψης είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τη χώρα. Η κυβέρνηση όμως την σπαταλά, καθώς ετοίμασε ένα πρόγραμμα εν κρυπτώ. Ακριβώς γιατί σκοπεύει να το υλοποιήσει ερήμην της κοινωνίας. Χωρίς στήριξη για τους μικρομεσαίους και την νεολαία, χωρίς μέριμνα για τη βιομηχανία και τον πρωτογενή τομέα, χωρίς επένδυση στην έρευνα και στην καινοτομία, χωρίς πρόβλεψη για την περιφερειακή και τοπική ανάπτυξη. Ακόμα χειρότερα, σε πλήρη αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη, επιλέγει να το συνδέσει με επώδυνες αντι-μεταρρυθμίσεις, όπως τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων που ψηφίζει σήμερα.

Είναι αυτές οι επιλογές της κυβέρνησης που θα κρίνουν τελικά την ουσιαστική αποδοχή του Ταμείου Ανάκαμψης στη χώρα μας. Αν εξυπηρετεί δηλαδή τις ανάγκες της πλειοψηφίας της κοινωνίας ή αποκλειστικά και μόνο τα συμφέροντα των λίγων και ισχυρών. Και εκεί καμία φιέστα δεν μπορεί να συγκαλύψει την πραγματικότητα».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις