ΑΡΚΑΔΙΑ. Οι βουλευτές της Ελληνικής Λύσης Απόστολος Αβδελάς, Βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης και Κωνσταντίνος Χήτας, Βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης προς τους, υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας και υπουργό Εσωτερικών ζητούν την «Αποτροπή κατασκευής εργοστασίου ζωοτροφών στο Αθήναιο, της Αρκαδίας»

Στην ερώτηση αναφέρουν:

«Σύμφωνα με ενημέρωση από κατοίκους της Αρκαδίας και σύμφωνα με ανάρτηση σε τοπικές ιστοσελίδες του Διαδικτύου, κάτοικοι του Βαλτετσίου της Αρκαδίας αλλά και των γύρω Δημοτικών Ενοτήτων αντιδρούν στο ενδεχόμενο εγκατάστασης και λειτουργίας Μονάδας ζωοτροφών στο Αθήναιο, της Αρκαδίας. Στο πλαίσιο της πρόθεσής τους να αποτραπεί η ως άνω εγκατάσταση εργοστασίου παραγωγής πρώτης ύλης ζωοτροφών από ζωικά υπολείμματα, οι εν λόγω κάτοικοι σύστησαν Επιτροπή Αγώνα εναντίον της επικείμενης λειτουργίας του ανωτέρω εργοστασίου. Η λειτουργία της ανωτέρω Μονάδας ισχυρίζονται ότι, τεκμηριωμένα, θα επιφέρει, σε συνδυασμό με την κατασκευή Μονάδας Διαχείρισης Απορριμμάτων στην Παλαιοχούνη και τις ανεμογεννήτριες στο Μαίναλο , περαιτέρω επιβάρυνση του τοπικού περιβάλλοντος και θα θέσει την ζωή των περιοίκων σε υγειονομικό κίνδυνο.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Προτίθεσθε να αποτρέψετε με κατάλληλες παρεμβάσεις σας την αδειοδότηση, την εγκατάσταση και την λειτουργία στο Αθήναιο της Αρκαδίας, της ως άνω Μονάδας παραγωγής πρώτης ύλης ζωοτροφών από ζωικά υπολείμματα, αφού, η λειτουργία της εν λόγω θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία των περιοίκων και στο τοπικό περιβάλλον;»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις