ΛΑΚΩΝΙΑ. Θα είναι πάλι υποψήφια της Νέας Δημοκρατίας στη Λακωνία η Εύα Κοντοσταθάκου; Ισως αυτό βόλευε κάποιους αλλά όχι την ίδια, τη γνήσια Νέα Δημοκρατία. Ο Μητσοτάκης πλέον στη Λακωνία έχει αγωνία να συγκρατήσει την ορμή του Βελόπουλου και όχι να εμφανίσει μια δήθεν διείσδυση του στο ΠαΣοΚ. Εκτός και αν επανέλθη ο Λεωνίδας Γρηγοράκος οπότε η ΝΔ αποκτά ένα αδυσώπητο αντίπαλο που δεν μπορεί καν να τον αγγίξει μια υποψηφιότητα όπως αυτή της Κοντοσταθάκου.

Η επιλογή της Κοντοσταθάκου στις εκλογές του 2019 ήταν μια λύση για τον Μητσοτάκη που ήθελε να αποκλείσει την Πατριανάκου και να στρέψει τα κομματικά βλέμματα σε μια γυναίκα και όχι στον πραγματικό αντικαταστάτη της πρώην βουλευτού. Παράλληλα ήθελε μια υποψηφιότητα εικονική (μόλις 2.800 ψήφους έλαβε) ώστε να μην απειλήσει τους σημερινούς βουλευτές και κυρίως τον πρωτοεμφανιζόμενο. Ακίνδυνη όπως αποδείχθηκε η Εύα από τους Μολάους μετά τις εκλογές ανταμείφθηκε για τις υπηρεσίες της με την θέση της διοικητού στο Νοσοκομείο Έλενα. Το αν άφησε εκκρεμότητες στη Λακωνία από την κάθοδό της αυτό ήδη έχει εκτιμηθεί .

Ήταν προσωπική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος ωστόσο έδειξε να ξεγελιέται από το «ανάστημα» της Εύας κι εννοούμε το αυτοδιοικητικό, περιμένοντας ίσως περισσότερες εισροές από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ στη Λακωνία. Τελικά ήταν μια υποψηφιότητα για να διαμορφωθεί με ασφάλεια η σημερινή κατάσταση.

Όλα δείχνουν ότι δεν θα είναι πάλι υποψήφια διότι απ’ ότι φαίνεται ούτε η ίδια το αντέχει αλλά και δεν εξυπηρετεί το προφίλ της στην παρούσα φάση.

Η Εύα Κοντοσταθάκου γεννήθηκε στους Μολάους Λακωνίας, είναι παντρεμένη με δύο παιδιά. Πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών και πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Διετέλεσε δημοτική σύμβουλος και αντιδήμαρχος Αθηναίων. Καμία σχέση με τη ΝΔ έως το 2019. Σήμερα διοικητής του Νοσοκομείου Έλενα στην Αθήνα.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις