ΛΑΚΩΝΙΑ. Με ερώτησή τους στη Βουλή οι βουλευτές της Ελληνικής Λύσης, Αβδελάς και Χήτας, ζήτησαν ενημερωθούν για την στρατηγική του κράτους στο θέμα των Υδατοδρομείων. Ιδιαίτερα δε ζήτησαν ενημέρωση για το εάν έχουν υποβληθεί τα απαραίτητα δικαιολογητικά, ώστε να δρομολογηθούν οι διαδικασίες αδειοδότησης για τα υδατοδρόμια στην Δυτική και στην Ανατολική Μάνη, στη Μονεμβασιά και στην Ελαφόνησο! Ο αρμόδιος υπουργός απάντησε: «Δεν έχουν περιέλθει στις Υπηρεσίες του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής αιτήματα ενδιαφερόμενων για αδειοδοτήσεις υδατοδρομίων στην Πελοπόννησο»

Δείτε αναλυτικά την απάντηση του υπουργού Πλακιωτάκη

«Απάντηση της υπ' αριθ. πρωτ. 7166/09-6-2021 Ερώτησης των Βουλευτών κ. Α. Αβδελά και κ. Κ. Χήτα».

Σε απάντηση της εν θέματι Ερώτησης σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 6 του ν. 4663/2020 (Α΄ 30) αρμόδια Υπηρεσία για την εισήγηση χορήγησης άδειας ίδρυσης ή άδειας ίδρυσης και λειτουργίας ή άδειας λειτουργίας υδατοδρομίου ορίζεται το Τμήμα Εναερίων Μεταφορών (Τ.Ε.Μ.) της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Μεταφορών της Γενικής Γραμματείας Μεταφορών του συνερωτώμενου Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Οι αρμόδιες Υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων (ΓΓΛΛΠΝΕ), καθώς και του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής γνωμοδοτούν επί των τεχνικών φακέλων, που τους διαβιβάζονται, στο πλαίσιο του άρθρου 9 του ν. 4663/2020 (Α΄ 30).

Στο πλαίσιο αυτό οι αρμόδιες Υπηρεσίες της ΓΓΛΛΠΝΕ απέστειλαν θετική γνωμοδότηση για τα υδατοδρόμια Ρεθύμνου, Ίου, Βόλου, Ερεικούσας Κέρκυρας και Σίφνου, ενώ φάκελοι για την αδειοδότηση των υδατοδρομίων Καβάλας, Οθωνών και Μαθρακίου Κέρκυρας τελούν υπό εξέταση. Αντίστοιχα, στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής περιήλθαν τεχνικοί φάκελοι για εξέταση και διατύπωση γνώμης για τα υδατοδρόμια Ρεθύμνου, Τήνου, Βόλου, Ερεικούσας, Ίου, Μαθρακίου, Οθωνών, Σίφνου και Καβάλας.

Σημειώνεται ότι μέχρι και σήμερα δεν έχουν περιέλθει στις Υπηρεσίες του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής αιτήματα ενδιαφερόμενων για αδειοδοτήσεις υδατοδρομίων στην Πελοπόννησο.

Τέλος, με Απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής παρασχέθηκε η σύμφωνη γνώμη επί εικοσιτεσσάρων σχεδίων Προγραμματικών Συμβάσεων μεταξύ Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων με σκοπό τη λήψη πρωτοβουλιών της εν λόγω Περιφέρειας για τη μελέτη, κατασκευή και άδεια ίδρυσης και λειτουργίας υδατοδρομίου στους λιμένες Αστυπάλαιας, Μυκόνου, Λέρου, Λειψών, Ρόδου, Κω, Τήλου, Χάλκης, Καστελόριζου, Καρπάθου, Κάσου, Νισύρου, Καλύμνου, Σύμης, Σύρου, Μήλου, Θήρας, Πάρου, Νάξου, Κύθνου, Κέα, Αμοργού, Άνδρου και Σικίνου. Επίσης, σύμφωνη γνώμη παρασχέθηκε επί αντίστοιχων προγραμματικών συμβάσεων μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου και των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων Κεφαλληνίας – Ιθάκης και Λευκάδας, με σκοπό τη λήψη πρωτοβουλιών της εν λόγω Περιφέρειας για τη μελέτη, κατασκευή και άδεια ίδρυσης και λειτουργίας υδατοδρομίου στους λιμένες Αργοστολίου, Ιθάκης και Λευκάδας.

Να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που με ερώτηση βουλευτών της Ελληνικής Λύσης αναδεικνύονται κρίσιμα θέματα για την Πελοπόννησο.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις