ΕΛΛΑΔΑ. Ερώτηση κατέθεσε ο Γιάννης Λαγός προς την Κομισιόν σχετικά με τις πυρκαγιές που πλήττουν την Ελλάδα τα τελευταία 24ωρα. Στην εν λόγω ερώτηση, εκτός από την ενεργοποίηση των κονδυλίων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Αλληλεγγύης, ο Γιάννης Λαγός πρότεινε την ίδρυση Ευρωπαϊκής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την αντιμετώπιση πυρκαγιών και πλημμυρών σε όλη την ΕΕ.

Η ερώτηση έχει ως εξής:

Ανυπολόγιστες υλικές καταστροφές από τις πυρκαγιές σε Αττική, Εύβοια και Ηλεία

«Η πρωτοφανής ανεπάρκεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη σε συνδυασμό με ένα εκτεταμένο σχέδιο εμπρησμού της ελληνικής Επικράτειας, το οποίο φαίνεται πως εξυπηρετεί τα συμφέροντα όσων θέλουν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε ένα απέραντο αιολικό πάρκο γεμάτο ανεμογεννήτριες, έχουν σαν αποτέλεσμα τις εκτεταμένες πυρκαγιές που επί πολλές μέρες είναι ανεξέλεγκτες. Μέχρι στιγμής, 270.000 στρέμματα έχουν γίνει στάχτη σε Αττική και Εύβοια, ενώ στην Ηλεία 90.000 στρέμματα στην περιοχή γύρω από την Αρχαία Ολυμπία έχουν παραδοθεί στις φλόγες. Εκατοντάδες σπίτια έχουν καταστραφεί και χιλιάδες ζώα έχουν απανθρακωθεί. Η οικολογική καταστροφή που έχει προκληθεί είναι άνευ προηγουμένου και ο κρατικός μηχανισμός αδυνατεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες των πυρόπληκτων.

Ερωτάται η Επιτροπή:

  1. Πότε και πως πρόκειται να ενεργοποιηθούν τα προβλεπόμενα κονδύλια του Ευρωπαϊκού Ταμείου Αλληλεγγύης, προκειμένου να αποκατασταθούν οι εκτεταμένες ζημιές που προκλήθηκαν από την πυρκαγιά;
  2. Δεν θεωρεί ότι θα ήταν επωφελής για όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ η ίδρυση μιας Ευρωπαϊκής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η οποία θα αντιμετώπιζε κατά τρόπο αποτελεσματικό πυρκαγιές και πλημμύρες σε όλη την Επικράτεια της ΕΕ;»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις