ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. «Καφενείον η Ελλάς» γράφει η πινακίδα και στον σκιέρο εξώστη του ένας ηλικιωμένος Πελοποννήσιος ρουφά τον καφέ του ενώ συνομιλεί με νεότερους του χωριού, μόνιμους και επισκέπτες. Τι άλλο να πει, για τους πολιτικούς αφού ο πολιτικός θα σου πει να κάνεις το εμβόλιο, ο πολιτικός θα σου πει αν σβήσεις τη φωτιά… «Αλλιώς θα μιλούσαμε για επιστήμονες και ήρωες… σημειώνει.

Εξηγεί λοιπόν ο ηλικιωμένος, έχει περάσει τα 70, τι συμβαίνει στα κόμματα… επιλέγοντας επίμονα μόνον δύο από τα 7-8.


«Η ανάγκη των νεοδημοκρατών να νικήσουν τον Τσίπρα εδραίωσε τον Μητσοτάκη χωρίς άλλη συζήτηση για πιο αυθεντικό πρόεδρο.»

«Σήμερα η Λαϊκή Δεξιά βλέπει την πλάτη του Νεοφιλελευθερισμού χωρίς να μπορεί ούτε να την κτυπήσει φιλικά ούτε να την καρφώσει συντροφικά.»

«Ευχή όλων ήταν η ΝΔ να κάνει την υπέρβαση και να καταργήσει τις βαρωνείες αλλά τελικά κάθε πρόεδρος της ΝΔ είναι διαθέσιμος να το κάνει αλλά κάθε πρωθυπουργός της Νέας Δημοκρατίας είναι έτοιμος να το αναιρέσει.»

«Η δύναμη της ΝΔ σε σημαντικό βαθμό βρίσκεται στον αγροτικό κόσμο και στους μικρομεσαίους αστούς. Δηλαδή σε αυτούς που έχουν δεχθεί την μεγαλύτερη πίεση και υποβάθμιση τα τελευταία χρόνια.»

«Ο Τσίπρας στήριξε την επικοινωνία του στο προσωπικό του προφίλ και στη σύγχρονη πρόταση της Αριστεράς έτσι όπως αυτή περνούσε από την παρουσία και τον λόγο του. Έδινε την εντύπωση του πρωθυπουργού που ήταν έτοιμος να προσπαθήσει να κάνει ακόμα και αυτά που δεν ξέρει.»

«Ο Μητσοτάκης έχει στήσει μια άνευ προηγουμένου μηχανή επικοινωνίας, ικανή να τον αναδείξει τον ίδιο σε ιδανικό Πρωθυπουργό που δίνει την εντύπωση ότι ξέρει πολύ καλά τι δεν πρέπει να κάνει.»

«Τσίπρας και Μητσοτάκης με την ηλικία τους και μόνο έχουν κλείσει την πόρτα σε όποιον φιλοδοξεί, καρτερεί ή παραμονεύει.»

«Δεν ξέρω αν θα υπάρξει ξανά αυτοδύναμος πρωθυπουργός στην Ελλάδα. Αυτό που ξέρω είναι ότι το παιχνίδι της εναλλαγής και της πόλωσης δεν αποκλείει τις συνεργασίες στην κορυφή, ωστόσο αποκλείει τις συγκλίσεις στη βάση.»

«Ακόμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει χάσει τον έλεγχο ούτε εντός ούτε εκτός κυβέρνησης. Όταν θα συμβεί αυτό, σε ένα πολιτικό ον που είναι κατά κύριο λόγο κατασκευασμένο, ο θόρυβος θα είναι εκκωφαντικός.»

«Ο Τσίπρας κινείται σε χαμηλούς τόνους, είτε γιατί δεν ξέρει να πολεμά σαν αξιωματική αντιπολίτευση, είτε γιατί ξέρει πολύ καλά…»

«Αν τα πράγμα έρθουν έτσι που Μητσοτάκης και Τσίπρας θα πρέπει να συγκυβερνήσουν, θα αναλάβουν να σερβίρουν το γλυκό τα εκατοντάδες ΜΜΕ που ελέγχει η Κυβέρνηση. Κάποια αριστερά θα κράξουν τον Τσίπρα για να κρατήσουν ζωντανούς τους αγωνιστές της παράταξης.»

«Τσίπρας και Μητσοτάκης έχουν μια κοινή φίλη, τη Μέρκελ κι ένα κοινό εχθρό τη γνήσια συνείδηση του κόμματός τους.»

«Ο Μητσοτάκης χρησιμοποιεί εξαιρετικά την ελληνική γλώσσα όταν επικοινωνεί με τον λαό. Άριστη είναι η διαχείριση του συναισθήματος του ακροατή. Ο Τσίπρας είναι υποχρεωμένος να πείσει πρώτα ότι μπορεί, συνεπώς μένει πίσω.»

«Στον Συριζα δεν έχουν ανακαλύψει ακόμα ποιά είναι η μέθοδος που μπορεί να αντιτάξει κανείς, στην συγκεκριμένη εποχή και στον συγκεκριμένο Πρωθυπουργό, προκειμένου να τον κερδίσει στην αναμέτρηση των εκλογών.»

«Η Νέα Δημοκρατία ως Οργανισμός έχει πλέον αποσαρθρωθεί, προσωποποιείται στους βουλευτές όταν αυτοί συνομιλούν με τη βάση και ξαφνικά γίνεται κόμμα των στελεχών και των απλησίαστων υπουργών όταν η βάση προσπαθεί να συνομιλήσει με την κορυφή.»

«Από την στιγμή που το κράτος χρηματοδοτεί την αυτοδιοίκηση με κριτήρια που δεν καθορίζονται από το δίκαιον, το ίσον και το αναγκαίον, τότε θα ελέγχει και το ποιοι θα εκλέγονται σε περιφέρειες και δήμους.»

«Αν σήμερα ζούσε ο γερό Καραμανλής θα ήθελε ένα εντελώς διαφορετικό κόμμα και θα στεκόταν αγέρωχα όρθιος είτε κοιτούσε ανατολικά, είτε δυτικά… είτε πήγαινε καλά είτε όχι…»

«Μητσοτάκης στη Κυβέρνηση σημαίνει μια μόνιμη φοβία του Κυβερνήτη για κάθε φιλόδοξο υπουργό. Γι’ αυτό μετά το πάθημα Σαμαρά οι υπουργοί Μητσοτάκη στα υπουργεία υψηλής καριέρας (π.χ. Εξωτερικών, Οικονομικών) είναι απολύτως ελεγχόμενοι…»

Την στιγμή αυτή μια είδηση από την τηλεόραση που έπαιζε πίσω κερδίζει το ενδιαφέρον του ηλικιωμένου που σταματά τις «αναλύσεις». «Πέθανε ο Άκης Τσοχατζόπουλος…»

Μένει λίγο σιωπηλός, ζητά λογαριασμό, πληρώνει και αποχωρεί… αφήνωντας τους νέους να συνεχίσουν, λέγοντας πως «ο ήλιος γύρισε και ζέστανε η πλατεία!»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις