ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Φαίνεται δυσαρεστημένος από τα δύο Κυβερνητικά στελέχη ο Κυριάκος Μητσοτάκης και δεν δίστασε να αντικαταστήσει και τον εκ Κυνουρίας αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Κοντοζαμάνη αλλά και τον αρκά βουλευτή και υφυπουργό Εξωτερικών σε θέματα απόδημου Ελληνισμού κ. Βλάση.

Άρα το επιχείρημα ότι υπουργοποιήθηκαν βουλευτές καμένων περιοχών δεν φαίνεται να ευσταθεί αφού η Αρκαδία είναι νομός που υπέστη μεγάλες ζημιές από τις πυρκαγιές. Αν ευσταθούσε αυτό το επιχείρημα τότε Δαβάκης, Τζαβάρας και Λαμπρόπουλος θα έπρεπε να υπουργοποιηθούν… Εκτός και αν ο Πρωθυπουργός αντιλαμβάνεται ως κατεστραμμένη μόνον την Εύβοια όπου υπουργοποίησε τον κ. Κεδίκογλου.

Η Πελοπόννησος είδε έναν βουλευτή της, από την Αχαϊα να υπουργοποιείται, τον Ανδρέα Κατσανιώτη, που ανέλαβε το υφυπουργείο Απόδημου Ελληνισμού αλλά και τον εκ Μάνης καταγόμενο Τάκη Θεοδωρικάκο που ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη αποκτά ιδιαίτερη επιρροή και σε ένα πλήθος αξιωματούχων αλλά και πολιτών από τον τόπο καταγωγής του.

Οι αλλαγές Μητσοτάκη έχουν να κάνουν προφανώς με τον άμεσο σχεδιασμό τόσο για την Κυβερνησιμότητα όσο και για την εκλογική αναμέτρηση αλλά και την επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων. Πολύ λίγο φαίνεται να επηρεάζεται από την γεωγραφική δικαιοσύνη. Άλλωστε γνωρίζει καλά ότι στην Πελοπόννησο υπάρχουν δύο ισχυρές παρουσίες, εντός του κόμματος ο Αντώνης Σαμαράς και στον κεντροδεξιό χώρο ο Πέτρος Τατούλης, που έχουν πολύ ισχυρούς δεσμούς με στελέχη, πολίτες και ψηφοφόρους του ευρύτατου χώρου αντίστοιχα από την άκρα δεξιά έως την κεντροδεξιά.

Η Πελοπόννησος ωστόσο δεν πρέπει να έχει παράπονο με υπουργούς τους κ.κ. Δήμα, Βαρβιτσιώτη, Πιερρακάκη, Ταγαρά που είτε λόγω έδρας, είτε λόγω καταγωγής θα πρέπει λογικά να την εκπροσωπούν και να την εκφράζουν.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις