ΕΛΛΑΔΑ. Ερώτηση του Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Λάρισας και του Κωνσταντίνου Χήτα, Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης προς τον Υπουργό Αγροτικής ανάπτυξης και Τροφίμων, τον Υπουργό Οικονομικών και των Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων δημιουργεί μεγάλο προβληματισμό.

«Με κρατική επιδότηση ο εξοπλισμός ελαιοτριβείου από τουρκική εταιρία»

Η ερώτηση έχει ως εξής:

«Σύμφωνα με ενημέρωση από κατοίκους της Λέσβου, έντονος είναι ο προβληματισμός κατοίκων του ακριτικού νησιού για την αγορά εξοπλισμού Κοινοτικού ελαιοτριβείου στο νησί τους από τουρκική εταιρία. Συμφώνα με τους ως άνω, δόθηκε κρατική επιδότηση ποσού 500.000 ευρώ από την ελληνική Πολιτεία στο συγκεκριμένο ελαιοτριβείο, το οποίο κατέληξε σε τουρκική εταιρία με έδρα εντός της ομώνυμης γειτονικής χώρας, γεγονός που προκαλεί το κοινό αίσθημα και το «φιλότιμο» πολλών Ελλήνων πολιτών στην παραμεθόρια αυτή περιοχή της πατρίδας μας. Ζητούν οι ως άνω να μεσολαβήσουμε, ώστε να μην υπάρξει μελλοντικά ανάλογη αγορά από εταιρία τουρκικών συμφερόντων.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί,

  1. Δόθηκε από την ελληνική Πολιτεία κρατική επιδότηση για την αγορά εξοπλισμού Κοινοτικού ελαιοτριβείου που έχει έδρα στο νησί της Λέσβου από τουρκική εταιρία; Αν ναι, ποιο είναι το ποσό της σχετικής επιδότησης και με ποια κριτήρια παραχωρήθηκε;
  2. Προτίθεσθε να συνεχίσετε, κατά το μερίδιο ευθύνης που σας αναλογεί, να επιδοτείτε ανάλογες αγορές από τουρκικές εταιρίες σχετιζόμενων με το ελληνικό Δημόσιο φορέων;»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις