ΜΕΣΣΗΝΙΑ. Σε αντίθεση µε άλλους, µετά την πτώση της κυβέρνησης το 2014, δεν κοίταξε να χωθεί σε κάποιο πολιτικό πόστο, αλλά ασχολήθηκε µε τις δουλειές του στον ιδιωτικό τοµέα. Ηταν ίσως ο µακράν πιο σοβαρός συνεργάτης του Αντώνη Σαµαρά στο Μέγαρο Μαξίµου την περίοδο της πρωθυπουργίας του και, όπως ήταν φυσικό, ξεχώριζε σαν τη µύγα µες στο γάλα σε σχέση µε τους υπολοίπους. Βλέπετε, ήταν και αποτελεσµατικός και κανονικός τεχνοκράτης.

Ο λόγος για τον συντοπίτη του πρώην πρωθυπουργού από τη Μεσσηνία, ∆ηµήτρη Πτωχό, ο οποίος, σε αντίθεση µε άλλους, µετα την πτώση της κυβέρνησης το 2014, δεν κοίταξε να χωθεί σε κάποιο πολιτικό πόστο µε την προοπτική της ανάληψης κάποιου ρόλου στην επόµενη «γαλάζια» κυβέρνηση, αλλά ασχολήθηκε µε τις δουλειές του στον ιδιωτικό τοµέα.

Η πολιτική, βέβαια, είναι σαράκι και σε αυτή την παράµετρο ποντάρουν οι διαχρονικοί πολιτικοί του φίλοι από την ιδιαίτερη πατρίδα του (ο πατέρας του υπήρξε δήµαρχος Μεσσήνης), που τον προτρέπουν να είναι υποψήφιος βουλευτής στη Μεσσηνία, στις επόµενες εθνικές κάλπες. Ο ίδιος, πάντως, σφίγγα...

Ο ∆ηµήτρης Πτωχός, είναι μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών και μάλιστα γνωστός στη Νέα Δημοκρατία ως ο «χάκερ του Μαξίµου». Ο Καλαματιανός συντοπίτης του πρώην πρωθυπουργού διατηρούσε την θέση του επικεφαλής του Γραφείου Στρατηγικού και Ψηφιακού Σχεδιασµού του πρωθυπουργού και φυσικά αποτελεί έναν αγαπημένο συνεργάτη και πολιτικό τέκνο του Αντώνη Σαµαρά. Σύμφωνα με τα Παραπολιτικά, ο Αντώνης Σαμαράς δεν κρύβει τον ενθουσιασμό του για τον συνεργάτη του, ενώ του φέρεται μάλιστα με μια πατρικού τύπου αδυναµία, δείχνοντας του απεριόριστη εκτίμηση εκτός από το πρόσωπό του σαν άνθρωπος φυσικά και στις ικανότητές του. Αυτό βέβαια δεν έφθασε από την μια μέρα στην άλλη, αφού ο 35χρονος Δημήτρης Πτωχός, μετράει πολλά χρόνια στο πλευρό του Έλληνα πρωθυπουργού, έχοντας μάλιστα κεντρικό ρόλο σε όλες τις πολιτικές µάχες που έχει δώσει μέχρι σήμερα, από το 2009.

Ακόμη έχει καταπιαστεί με την οργάνωση της τεχνολογικής υποστήριξης των προεκλογικών εκστρατειών του κ. Σαµαρά, ενώ στο παρελθόν, είχε φέρει εις πέρας αντίστοιχο έργο - με το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού – και στα γραφεία του κόμματος στη Συγγρού, με «καμάρι» του την άρτια οργάνωση της «Οµάδας Αλήθειας» της Νέας ∆ημοκρατίας, αλλά και το ρετουσάρισµα της ιστοσελίδας του κόµµατος και του πρωθυπουργού, καθώς και στην οργάνωση των κοµµατικών, αλλά και των προσωπικών social media του Μεσσήνιου πολιτικού.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις