ΕΛΛΑΔΑ. Πολλές φορές –κι όχι μόνο στην Ελλάδα– έχουν κατηγορηθεί οι εταιρείες δημοσκοπήσεων για χειραγώγηση, για παραπλανητικές ερωτήσεις και απαντήσεις «κατά παραγγελία». Το αντίθετο ακριβώς συμβαίνει με τις εταιρείες στοιχήματος και τους μπουκ. Θα το ξαναπώ κι ας γίνομαι κουραστικός: Τα λεφτά τους τζογάρουν και οι παίκτες και οι μπουκ. Κανείς τους δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα!

Μεγάλο φαβορί ο Νίκος Ανδρουλάκης

Πάμε στην ουσία. Πρώτος γύρος εκλογών την ερχόμενη Κυριακή για την ανάδειξη αρχηγού του ΚΙΝ.ΑΛΛ. και τρεις στοιχηματικές εταιρείες βλέπουν Ανδρουλάκη - Παπανδρέου στον β’ γύρο, με τελική επικράτηση του Κρητικού ευρωβουλευτή!

Και στις τρεις εταιρείες που προσφέρουν στοιχήματα για τη μονομαχία στον «πράσινο ήλιο», μεγάλο φαβορί είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης με αποδόσεις που κυμαίνονται από 1,90 έως 2,00. Ποντάρεις, δηλαδή, 10 ευρώ και περιμένεις να εισπράξεις 20.

Ξεκάθαρο δεύτερο φαβορί ο πρώην πρωθυπουργός, με αποδόσεις μεταξύ 2,30 και 2,75.

Μακράν τρίτος, κόντρα στις δημοσκοπήσεις που τον ήθελαν φαβορί, ο Ανδρέας Λοβέρδος, με αποδόσεις από 4,50 έως 5,00. Αν πιστέψετε κι εσείς τις δημοσκοπήσεις και ποντάρετε πάνω του 20 ευρώ, θα τα πενταπλασιάσετε αν εκλεγεί ο πρώην υπουργός! Οι αποδόσεις των υποψηφίων «έπαιζαν» πάνω - κάτω ως τη Δευτέρα που διεξήχθη το ντιμπέιτ, οπότε και σταθεροποιήθηκαν στα νούμερα που μόλις διαβάσατε.

Παύλος Χρηστίδης, Παύλος Γερουλάνος, Χάρης Καστανίδης

Από τους υπόλοιπους τρεις υποψήφιους αρχηγούς, οι μπουκ βλέπουν «καθαρά» τέταρτο τον Παύλο Χρηστίδη, τον οποίο προσφέρουν με αποδόσεις 50,00, 81,00 και 100, ενώ αντίθετα Παύλος Γερουλάνος και Χάρης Καστανίδης προσφέρονται ακόμη και με απόδοση 501,00!

Και ειδικά στοιχήματα!

Τέσσερις ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες προσφέρονται πλέον και ειδικά στοιχήματα όπως:

  • Να περάσει στον β’ γύρο ο Λοβέρδος: ναι 2,50 / όχι 1,50
  • Να περάσουν στον β’ γύρο Ανδρουλάκης και Παπανδρέου: 1,50
  • Εκλογή προέδρου από τον πρώτο γύρο: 15,00-16,00

Παράλληλα προσφέρονται και στοιχήματα για το ποσοστό ψήφων που θα συγκεντρώσει κάθε υποψήφιος στον πρώτο γύρο. Παρατηρώντας τα ποσοστά, διακρίνεις και πού «περιμένουν» οι μπουκ να... καθίσουν τα αποτελέσματα:

Ανδρουλάκης: 30-31%, Παπανδρέου: 28-29%, Λοβέρδος: 25%, Χρηστίδης: 6-7%, Γερουλάνος: 4% και Καστανίδης: 2,5-3%.

Αυτές οι αποδόσεις προσφέρονται για στοιχηματισμό over / under. Αν πιστεύετε δηλαδή ότι ο Παπανδρέου, π.χ., θα πάρει κάτω από το 28% των ψήφων ή πάνω από το 29%. Με τον ίδιο τρόπο (over / under) προσφέρεται και το σύνολο των ψηφοφόρων που θα προσέλθει την 1η Κυριακή στις κάλπες με το όριο να είναι στους 245.000.

Και για να κλείσουμε με κάτι που αφορά όλους μας και όχι μόνο το ΚΙΝ.ΑΛΛ., μία από τις εταιρείες στοιχημάτων δίνει μεγάλη απόδοση (3,00) για έτος διεξαγωγής των επόμενων βουλευτικών εκλογών το 2022, ενώ για το τέλος της τετραετίας (2023) προσφέρει μόλις 1,35. Υπομονή...

Πηγή: Η Εφημερίδα των Συντακτών

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις