ΕΛΛΑΔΑ. Με πρωτιά του Νίκου Ανδρουλάκη ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος των εσωκομματικών εκλογών στο Κίνημα Αλλαγής. Ακολουθεί στη δεύτερη θέση, με διαφορά περίπου 9 μονάδων ο Γιώργος Παπανδρέου, ενώ τρίτος είναι ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Εκλογές ΚΙΝΑΛ - Ανδρουλάκης: «Η δημοκρατική παράταξη επιστρέφει, το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει»

Σε δυο βασικά μηνύματα, αυτό της ανανέωσης του Κινήματος Αλλαγής, αλλά και της ενότητας, εστίασε στην πρώτη του δήλωση, μετά το νικηφόρο πέρασμά του στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΚΙΝΑΛ, ο Νίκος Ανδρουλάκης

«Θέλω να ευχαριστήσω τους 270.000 προοδευτικούς πολίτες που με τίμησαν σε αυτή την εκλογική διαδικασία. Θέλω να ευχαριστήσω τους συνυποψηφίους μου που δώσαμε ένα αγώνα με ενότητα που είναι και η βασική παρακαταθήκη της προέδρου μας Φώφης Γεννηματά», ήταν τα πρώτα λόγια του νικητή του πρώτου γύρου των εσωκομματικών εκλογών του ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη.

«Θέλω να σας ευχαριστήσω για τη τιμή που μου κάνατε. Δεσμεύομαι για ανανέωση και ενότητα», ανέφερε στη συνέχεια.

«Η δημοκρατική παράταξη επιστρέφει, το ΠΑΣΟΚ επιστέφει», κατέληξε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ποιος είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης

Γεννήθηκε το 1979 στο Ηράκλειο Κρήτης. Ο πατέρας του, Μαρίνος, υπήρξε υποστηρικτής του Κώστα Σημίτη στην Κρήτη. Το ενδιαφέρον του για την πολιτική εκδηλώθηκε από νωρίς, κατά τη διάρκεια των φοιτητικών του χρόνων, όταν παρακολούθησε τυχαία μια συνέλευση στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, όπου σπούδαζε πολιτικός μηχανικός. Έτσι, το 1997 αρχίζει να συμμετέχει ενεργά στην ΠΑΣΠ και δύο χρόνια αργότερα εκλέγεται γραμματέας της στην Ξάνθη.

Το 2001 τον βρίσκει μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και από εκεί και πέρα ακολουθεί σταθερά καριέρα επαγγελματικού πολιτικού στελέχους. Ορόσημο για την πορεία του αποτελεί ο Μάρτιος του 2013, όταν σε ηλικία 34 ετών και χωρίς ουσιαστικά να το περιμένει κανείς, εκλέχτηκε με σαρωτικά ποσοστά Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ και από γνωστό τοπικό στέλεχος- προερχόμενο από την νεολαία μετατράπηκε σε σημαντικό εσωκομματικό πόλο.

Στις 30 Μαρτίου 2014 ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά του για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με την Ελιά - Δημοκρατική Παράταξη. Ωστόσο, μια περιπέτεια με την υγεία του δεν του έδωσε τη δυνατότητα να διεξαγάγει προεκλογικό αγώνα όπως θα ήθελε και να επισκεφτεί όλη την Ελλάδα. Παρ’ όλα αυτά κατάφερε να βγει δεύτερος με 113.719 σταυρούς. Έκτοτε, συμμετέχει στην ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Τον Νοέμβριο του 2017 έθεσε υποψηφιότητα για τον ενιαίο φορέα της Δημοκρατικής Παράταξης όπου οι πολίτες που συμμετείχαν στον 1ο και τον 2ο γύρο, του έδωσαν 51.736 και 66.483 ψήφους αντίστοιχα.

Τον Μάιο του 2019, επανεξελέγη Ευρωβουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής λαμβάνοντας 180.822 ψήφους. Έχει έναν γιο 10 ετών, τον Μαρίνο. Του αρέσει το θέατρο και η ξενάγηση σε μουσεία σε όλο τον κόσμο. Μεγάλο πάθος του τα ταξίδια. Ακούει πολύ μουσική, κυρίως παλιά λαϊκά τραγούδια, αλλά όταν οδηγεί του αρέσει να ακούει κλασική μουσική. Ασχολείται όσο μπορεί με τα social media.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις