ΑΡΚΑΔΙΑ. Δήλωση για την απολιγνιτοποίηση έκανε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

«Ως Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ είχαμε απο την αρχή επισημάνει, σε όλους τους τονους, ότι η ενεργειακή μετάβαση (απολιγνιτοποίηση) στη χώρα μας πρέπει να σχεδιαστεί και να πραγματοποιηθεί με σωστά βήματα και επαρκή μεταβατική μεταβατική χρονική περίοδο.

Μόνο έτσι η μετάβαση μπορεί να είναι δίκαιη ώστε να μην την πληρώσουν οι πολίτες και οι επιχειρήσεις της χώρες με την ακριβότερη ενέργεια.

Μόνο έτσι οι ενεργειακές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης μπορεί να έχουν ομαλό μετασχηματισμό των οικονομιών τους ώστε να διατηρηθεί η οικονομική και κοινωνική συνοχή

Η κυβέρνηση αρνήθηκε και την σωστή και την δίκαιη μεταβατική περίοδο. Επέλεξε την πιο βίαιη μετάβαση στην ΕΕ, δεν προετοιμάστηκε σωστά και η ενεργειακή κρίση που ενέσκηψε έδειξε ότι ο βασιλιάς ήταν γυμνός.

Η χώρα συνολικά πληρώνει και εδώ τους επικοινωνιακούς σχεδιασμούς στα χαρτιά.

Καλούμε την κυβέρνηση να αναθεωρήσει τα ανεφάρμοστα σχέδια, να λάβει υπόψη της το συμφέρον της χώρας και του περιβάλλοντος, κάνοντας πραγματικά δίκαιη την μετάβαση και για τους πολίτες και για τις περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης.

Το κρυφτούλι με διαρροές και ημιθανείς παρατάσεις κλεισίματος των λιγνιτικών μονάδων από το 2023 στο 2025 να σταματήσει τώρα. Αλλιώς το επικοινωνιακό success story της βίαιης απολιγνιτοποίηης θα γίνει ενεργειακό βατερλώ όχι μόνο για την κυβέρνηση αλλά και την χώρα».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις