ΠΑΤΡΑ. Ο νομικός Δημήτρης Μάντζος, με καταγωγή από την Πάτρα, μέχρι τώρα διευθυντής της Κ.Ο. του ΚΙΝΑΛ, είναι ο νέος εκπρόσωπος Τύπου της παράταξης, όπως ανακοίνωσε η Χαρ. Τρικούπη την Πέμπτη με απόφαση του Νίκου Ανδρουλάκη.

Δημήτρης Μάντζος - Εκπρόσωπος Τύπου

Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1982. Δικηγόρος, διαπιστευμένος διαμεσολαβητής. Απόφοιτος της Νομικής Σχολής Θεσσαλονίκης, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στο Εμπορικό Δίκαιο και υποψήφιος Διδάκτωρ Νομικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Διετέλεσε Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, από τον Ιούλιο 2019 έως σήμερα. Από το 2015 υπηρέτησε στη Βουλή ως συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά, με κύριο αντικείμενο τα ζητήματα Δικαιοσύνης και Θεσμών. Την περίοδο 2011-2014 απασχολήθηκε ως σύμβουλος στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, με εξειδίκευση στη συνεργασία με διεθνείς οργανισμούς και στη δικαστική συνδρομή.

Μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής και της Γραμματείας του Τομέα Δικαιοσύνης του κόμματος. Την περίοδο πριν τη συνταγματική αναθεώρηση του 2019 συμμετείχε ως μέλος στην Επιτροπή Θέσεων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για τη Συνταγματική και Θεσμική Μεταρρύθμιση.

Τακτικό μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Διαμεσολάβησης και Εκτελεστικός Γραμματέας του Οργανισμού Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών.

Μιλά αγγλικά και γερμανικά.

Έγγαμος και πατέρας ενός οκτάχρονου γιου.