ΣΠΑΡΤΗ. Σε μια χώρα που θρηνεί εκατόμβες είτε σε πυρκαγιές και φυσικές καταστροφές είτε στην πανδημία όταν ακούς κάποιον να σου περιγράφει πως μπορεί να εξαγοραστεί η ψήφος του ταλαίπωρου πολίτη μόνο μία φράση μπορείς να πεις: αιδώς Σπαρτιάτες…

Είναι πράγματι ανατριχιαστική η άνεση με την οποία ο δήμαρχος Σπάρτης περιέγραψε on camera πως ανέλαβε μετά τις πυρκαγιές της Ηλείας το 2007, μοιράζοντας με τσάντες επιδοτήσεις, «να «γυρίσει» τις εκλογές υπέρ της Νέας Δημοκρατίας.

Αν τον έχουν ακούσει και δει ο πρωθυπουργός ή συνεργάτες του πιστεύω ήδη θα του έχουν ζητήσει να ανασκευάσει και να ζητήσει συγνώμη τόσο από του πολίτες της ηρωικής Ηλείας όσο και από τους πολίτες της Σπάρτης. Γιατί ο δήμαρχος εκφράζει την πόλη όταν ομιλεί δημόσια. Μια πόλη του μέτρου και της αξιοπρέπειας που διαπιστώνει έναν ανακόλουθο δήμαρχο στην εντολή που έλαβε για μια καλύτερη πόλη.

Δεν το χωράει νους ότι για το πολιτικό προσωπικό της ΝΔ και των Κυβερνήσεων της υπάρχει τιμή στη ζωή και στη δυστυχία τα οποία όχι μόνο εξαγοράζονται αλλά μετατρέπονται και σε θετική ψήφο.

Μια οικτρή στιγμή για τον δήμαρχο της Σπάρτης. Μία άτυχη στιγμή για τη Σπάρτη. Μια δραματική διαπίστωση για το πόσα χωρίζουν τους πολιτικούς της εξουσίας με τους πολίτες της εσχατιάς…

Ακόμα πιο θλιβερός ο εν ενεργεία υπουργός και κεντρικό πρόσωπο της σύσκεψης οκ Λιβανός που όχι μόνον δεν διέκοψε, δεν διόρθωσε, δεν ανασκεύασε, δεν ζήτησε συγνώμη αλλά είπε στον Πέτρο Δούκα ότι γι αυτό που πέτυχε τότε για τη ΝΔ έγραψε ιστορία… Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε την παραίτηση του υπουργού Λιβανού την οποία και πήρε.

Ξέχασαν και οι δύο ότι δεν βρίσκονταν σε γραφεία του κόμματος εκεί που βγαίνει σε διατίμηση η ζωή και η αξιοπρέπεια των πολιτών αλλά στο γραφείο ενός ιστορικού δήμου, της Σπάρτης που είναι ο τελευταίος που θα δεχόταν λοταρία πάνω στα δράματα και τον θάνατο.

Αν θέλετε να σταθούμε μέσα από τα κιγκλιδώματα των κομμάτων και να αναζητήσουμε κάποια πολιτική σημασία σε όσα είπε ο δήμαρχος Σπάρτης και επικρότησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης. Φαίνεται πως έχουν γραμμένα στα παλαιότερα – αν έχουν τέτοια – των υποδημάτων τους τη ρήση του Κωνσταντίνου Καραμανλή ότι στην πολιτική υπάρχουν πράγματα που λέγονται αλλά δεν γίνονται και πράγματα που γίνονται αλλά δεν λέγονται… Ούτε αυτό δεν τους διέσωσε…

Η πιο έντιμη κίνηση του δημάρχου Σπάρτης θα ήταν να υποβάλει εντός της ημέρας την παραίτησή του.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις