ΛΑΚΩΝΙΑ. Με με τον Μάκη Βορίδη, υπουργό Εσωτερικών, συναντήθηκε την Πέμπτη 10/3, ο βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός.

Στη συνάντηση που κράτησε μία ώρα, συζητήθηκαν «…πολλά ζητήματα που απασχολούν τη λακωνική κοινωνία, αλλά και οι επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία».

  • Ουκρανία και ανατιμήσεις στο ρεύμα

Ο Μάκης Βορίδης τόνισε ότι, «…η Ελλάδα ως μέλος της Ευρωπαϊκής οικογένειας κινήθηκε γρήγορα και συντεταγμένα δίνοντας ξεκάθαρο μήνυμα απέναντι στην παραβίαση του διεθνούς δικαίου και των δικαιωμάτων του ανθρώπου’.

Επίσης σημείωσε ότι, «…οι επιπτώσεις των ανατιμήσεων στα τιμολόγια της ενέργειας και κατ’ επέκταση όλων των προϊόντων είναι ένα ζήτημα που θα αντιμετωπιστεί με τον αποτελεσματικότερο τρόπο, καθώς σε όλα τα νοικοκυριά είναι πλέον δεδομένη η οικονομική επιβάρυνση».

  • Εφ’ όλης της … λακωνικής ύλης ο Κρητικός

Ο Νεοκ. Κρητικός επεσήμανε τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τους Λάκωνες, τα οποία σχετίζονται με την αγροτική οικονομία και τις αποζημιώσεις, τους πυρόπληκτους και την καθυστέρηση της πρώτης μεγάλης αποζημίωσης από το Ταμείο Κρατικής Αρωγής, τα ιδιοκτησιακά ζητήματα σε Λάγιο, Βαλτάκι και Αφανιά – Κρεβατά, την ανεξέλεγκτη βόσκηση, την προώθηση ένταξης του Πάρνωνα στα «Απάτητα Βουνά», όπως επίσης και την πρότασή του για το Όρος Σαγιάς και τον Κάβο Μαλέα, την εξέλιξη των μεγάλων αρδευτικών έργων (φράγμα Κελεφίνας και κλειστό δίκτυο Τρινάσου) και τέλος την ανάγκη προώθησης και άλλων έργων αναβάθμισης του οδικού δικτύου.

Ο κ. Κρητικός ζήτησε από τον υπουργό Εσωτερικών την στήριξη και την αρωγή του στην προώθηση αυτών των ζητημάτων, «…μιας και o ίδιος συνδέεται στενά με τη λακωνική γη».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις