ΗΛΕΙΑ. Όλα ξεκίνησαν όταν ο Υπουργός Ανάπτυξης Α. Γεωργιάδης υπενθύμισε από το βήμα της Βουλής ότι εκείνος ήταν που διόρισε τον βουλευτή Ηλείας Μ. Κατρίνη και Πρόεδρο της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ, στον ΟΚΑΝA. «Θα πίστευα ότι με την καλή μας συνεργασία στο υπουργείο Υγείας όταν σας είχα διορίσει θα ξέρατε ότι είμαι επιμελής και εργάζομαι. Δεν πιστεύω να το ξεχάσατε. Και όταν σας πρότεινα για τον ΟΚΑΝΑ. Άρα πρέπει να δείχνετε ένα σεβασμό όταν ασκείτε κριτική σε εμένα. Με εσάς το εκλαμβάνω προσωπικά και γίνομαι κακός», είπε αρχικά ο κ. Γεωργιάδης και έδωσε παράδειγμα συγκεκριμένης εταιρείας, η οποία έριξε άμεσα τις τιμές στις μάσκες μετά από έλεγχο των υπηρεσιών του Υπουργείου. Επανέλαβε, δε, ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αφήσει τους πολίτες απροστάτευτους ενώ υπογράμμισε ότι για πρώτη φορά έχουν επιβληθεί υψηλά πρόστιμα σε επιχειρήσεις, όπως αυτό των 140.000 ευρώ σε μεγάλη αλυσίδα super market αλλά και άλλο πρόστιμο ύψους 150.000 ευρώ σε μεγάλη χονδρεμπορική αλυσίδα. «Ούτε επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ δεν είχαν επιβληθεί τέτοια πρόστιμα», εξήγησε ο κ. Γεωργιάδης.

Κατρίνης: Κακία Γεωργιάδη

Απαντώντας ο Μ. Κατρίνης μίλησε για… κακία εκ μέρους του κ. Γεωργιάδη. «Όταν κάποιος έχει ένδεια επιχειρημάτων καταφεύγει σε προσωπικές επιθέσεις και κακία! Ο κ. Γεωργιάδης μπορεί να έχει την άποψή του, όντως τον γνώρισα όταν ήμουν στον ΟΚΑΝΑ», είπε αρχικά και προσέθεσε ότι εκείνη την περίοδο κανείς δεν ήθελε να είναι κοντά στον Α. Γεωργιάδη. Πάντως, αναγνώρισε ότι ως Υπουργός Υγείας τον εξέπληξε η… ταχύτητα και αντανακλαστικά που είχε. Παίρνοντας εκ νέου τον λόγο ο Υπουργός Ανάπτυξης υπενθύμισε ότι ήταν υπουργός στη συγκυβέρνηση με τον ΠΑΣΟΚ και παράλληλα βουλευτής του ΛΑΟΣ για να καταλήξει λέγοντας: «Θα είμαι εδώ για να θυμίζω στο ΠΑΣΟΚ- όσο και να θέλετε να έχετε αμνησία- ότι έχουμε υπάρξει μαζί στην ίδια κυβέρνηση και πάνω από μία φορά».

Μέσω... πηγών απάντησε εκ νέου στον Άδωνι Γεωργιάδη ο Μιχάλης Κατρίνης. Συγκεκριμένα αναφέρει: «Ο κ.Γεωργιάδης έχει μόλις 2 αρμοδιότητες από τον πρωθυπουργό, τη νομοθετική εργασία και τον έλεγχο της αγοράς.

Δεν έχει απαντήσεις και επιδίδεται σε προσωπικές επιθέσεις. Δεν μας απάντησε πόσοι έλεγχοι και που έχουν γίνει για φαινόμενα αισχροκέρδειας.

Πιάστηκε όμως ψευδόμενος και αδιάβαστος.

Ο υπουργός είπε ότι δεν έχει σβήσει ποτέ πρόστιμο, ενώ μετά από λίγα λεπτά... παραδέχθηκε ότι το έχει κάνει μία φορά.

Δεν είπε γιατί κρατάει για τον εαυτό το δικαίωμα να επιβάλλει πρόστιμα από 5.000 ως 1.000.000 ευρώ, χωρίς να προσδιορίζεται ο τρόπος υπολογισμού του προστίμου.

Επίσης, είπε ότι πέρασε ρύθμιση για τα καύσιμα που δεν υπήρχε, ενώ τελικά... υπήρχε στον Ν.4818/2021.

Δεν μας είπε τελικά ο κ. Γεωργιάδης αν έγιναν έλεγχοι μέχρι τις 3/3/2022 ή όχι, αν επιβλήθηκαν πρόστιμα και γιατί δε δημοσιοποιήθηκαν... ενώ η ΔΙΜΕΑ 2 φορές την εβδομάδα μας ενημερώνει για τη δράση της!

Δεν μάθαμε ποτέ το περιεχόμενο των 2 συναντήσεών του με τους εκπροσώπους των σουπερμάρκετ και αν τα διαμειφθέντα σε αυτή τη συνάντηση εφαρμόστηκαν, πάντα υπό το πρίσμα του οφέλους των καταναλωτών... Η πραγματικότητα δίνει από μόνη της την απάντηση».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις