ΕΛΛΑΔΑ. Σε πρόσφατη ομιλία του στην ολομέλεια της Βουλής, ο βουλευτής Μεσσηνίας και τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Χαρίτσης, με αφορμή το νέο νομοσχέδιο που μιλάει για τα κίνητρα ανάπτυξης επιχειρήσεων, μέσω συνεργασιών και εταιρικών μετασχηματισμών, αντιπαρέθεσε την μη ρεαλιστική βάση του νομοσχεδίου, ως απόρια της μη ρεαλιστικής επίγνωησης της πραγματικότητας εκ μέρους της κυβέρνησης.

«Ο κ. Μητσοτάκης προσβάλλει την κοινωνία και η κυβέρνηση νομοθετεί σε βάρος της - Aπαιτείται συνεκτικό σχέδιο στήριξης της μικρομεσαίας επιχείρησης», ήταν μια από τις πιο χαρακτηριστικές εκράσεις που χρησιμοποίησε ο κ. Χαρίτσης, στην προσπάθειά του να τονίσει την αναποτελεσματικότητα των εγχειρημάτων του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, και συνάμα την πλάνη στην οποία βρίσκονται.

«Από τις πολλές και καλές δουλειές που υποσχόταν προεκλογικά ο κ. Μητσοτάκης, φτάσαμε στη χθεσινή “ολιστική προσέγγιση” για τα λεφτά που “δεν είναι το παν”»

Ως προς το νομοσχέδιο:

«Το υπό συζήτηση νομοσχέδιο αποτυπώνει την τεράστια απόσταση της κυβέρνησης από την πραγματικότητα της ελληνικής οικονομίας. Μιλάει για κίνητρα και ανάπτυξη σαν να μην έχει μεσολαβήσει η πρωτοφανής πανδημική και πληθωριστική κρίση και η εκκωφαντική αποτυχία της Κυβέρνησης να τις διαχειριστεί. Δυστυχώς, έχουμε μια κυβέρνηση που έχει δαιμονοποιήσει την μικρή και μεσαία επιχείρηση και αντιμετωπίζει τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους ως πανάκεια. Που δεν αντιλαμβάνεται ότι το πρόβλημα της χώρας είναι πρωτίστως παραγωγικό. Ότι υπάρχει ανάγκη στήριξης των επιχειρήσεων, επένδυσης στις συνέργειες και τις συνεργασίες μεταξύ τους, στη δημιουργία εύρωστων και βιώσιμων σχημάτων, αναβάθμισης της παραγωγικότητάς τους. Αυτό όμως προϋποθέτει ένα ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο για την στήριξη και την ανάπτυξή τους, για την προσαρμογή τους στην νέα πραγματικότητα των κλιματικών προκλήσεων και της ψηφιακής οικονομίας», συνέχισε ο ίδιος.

Νομοθέτηση υπέρ των «μεγάλων» σε βάρος των «μικρών» :

«Με το νομοσχέδιο δεν διασφαλίζεται ότι, ειδικά στις σημερινές συνθήκες κρίσης, η συνέργεια δεν θα μετατραπεί σε βίαιες εξαγορές και σε συγχωνεύσεις με άνισους όρους. Ενώ επί της ουσίας αποκλείει από τις συνενώσεις τις πολύ μικρές, μικρές και ατομικές επιχειρήσεις. Οι φοροαπαλλαγές δεν συνοδεύονται από καμία πρόβλεψη όχι μόνο για αύξηση των θέσεων εργασίας αλλά ούτε καν για διατήρησή τους. Για μια ακόμη φορά νομοθετείτε προς όφελος μεγάλων οικονομικών συμφερόντων. Δυστυχώς αυτή η τακτική αποτελεί τον πυρήνα της πολιτικής σας».

Τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ που η ΝΔ δεν μπορεί :

«Ως κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θέσαμε τις βάσεις για ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο, βιώσιμο οικονομικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά και θεσμοθετήσαμε εργαλεία εστιασμένα στο πρόβλημα της ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων» αντιπαρέβαλε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση της ΝΔ «έχει αλλεργία στις Δημόσιες πολιτικές όπως και στην κρατική παρέμβαση στην οικονομία. Αρνείστε να συγκρουστείτε με τα κερδοσκοπικά συμφέροντα, να ρυθμίσετε την αγορά, να εφαρμόσετε τα μέτρα που εδώ και έναν χρόνο ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Το νέο νομοσχέδιο, δείγμα της προχειροότητας και της έλλειψης σχεδίου της κυβέρνησης- Έτοιμος ο ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει

«Την στιγμή που η πραγματική οικονομία χρειάζεται περισσότερο από ποτέ ρευστότητα, η προχειρότητα, η έλλειψη ενός συνεκτικού σχεδίου και η διαχειριστική ανεπάρκεια της κυβέρνησης δίνουν την χαριστική βολή» δήλωσε ο Αλ. Χαρίτσης, καταλήγοντας: «Η αντίστροφη μέτρηση για μια προοδευτική κυβέρνηση που θα δώσει τη μάχη για τη στήριξη του εισοδήματος, των αντιμετώπιση της ακρίβειας, τον δίκαιο και βιώσιμο περιβαλλοντικά παραγωγικό μετασχηματισμό, έχει ήδη ξεκινήσει».

Ολόκληρη η ομιλία του κ. Χαρίτση:

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις