ΛΑΚΩΝΙΑ. Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνη Ιωάννης Βαρβιτσιώτης με δήλωση - παρέμβασή του ζητάει να τηρηθεί η δικαστική επετηρίδα κατά τις επικείμενες προαγωγές για την κάλυψη των κενών θέσεων που θα δημιουργηθούν στην εκπνοή του Ιουνίου στον Άρειο Πάγο και το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ειδικότερα, η δήλωση του κ. Βαρβιτσιώτη έχει ως εξής:

«Στην μακρά πολιτική μου σταδιοδρομία διετέλεσα και Υπουργός Δικαιοσύνης. Η ιδιότητά μου αυτή αλλά και γενικότερα ο σεβασμός μου προς τη Δικαιοσύνη, με παρακίνησαν να προβώ στην ακόλουθη δήλωση:

“Η Κυβέρνηση έχει επιδείξει μέχρι σήμερα σεβασμό προς τη Δικαιοσύνη. Θα συνεχίσει όμως και τώρα; Διότι τώρα είναι η κρίσιμη στιγμή για την επιλογή της ηγεσίας της. Υπάρχουν οι εξής δρόμοι που μπορεί να ακολουθήσει: η επετηρίδα, η βουτιά και το μακροβούτι.

Αν ακολουθήσει το τελευταίο (μακροβούτι) είναι βέβαιον ότι θα παραβλέψει ικανά στελέχη. Διότι στη Πολιτική και την Διοικητική Δικαιοσύνη υπάρχουν ικανά στελέχη. Τα γνωρίζει ο νομικός κόσμος και όσοι συναλλάσσονται με τον τομέα αυτόν. Περιμένω να δω τις επιλογές για να κρίνω τις αποφάσεις. Διότι και οι κρίνοντες.... κρίνονται!”».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις