ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Το σενάριο των πρόωρων εκλογών μέσα στο φθινόπωρο του 2022 απομακρύνεται οριστικά μετά τις πρόσφατες κατηγορηματικές διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη πως οι εκλογές θα διεξαχθούν στο τέλος της τετραετίας, είναι ωστόσο γεγονός ότι η χώρα έχει εισέλθει πλέον, με τη συμπλήρωση τριών ετών διακυβέρνησης της Ν.Δ. στην τελευταία και εκ των πραγμάτων προεκλογική χρονιά, αφού οι κάλπες το πιθανότερο -σύμφωνα και με όσα έχει δηλώσει ο πρωθυπουργός- είναι να στηθούν στο τέλος της άνοιξης του 2023.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κομματικός μηχανισμός της Ν.Δ. εξακολουθεί να βρίσκεται σε εγρήγορση, οι περιοδείες τόσο του ίδιου του κ. Μητσοτάκη όσο και υπουργών, βουλευτών και κομματικών στελεχών που δρομολογήθηκαν μετά το 14ο Συνέδριο συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό και με βασικό στόχο την προβολή του κυβερνητικού έργου, ενώ έχουν ξεκινήσει και προπαρασκευαστικές διαδικασίες για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων του κυβερνώντος κόμματος. Εχουν γίνει μάλιστα και οι πρώτες επίσημες ανακοινώσεις, οι οποίες αφορούν κυρίως στις εκλογικές περιφέρειες που θα πολιτευθούν νυν και πρώην μέλη της κυβέρνησης τα οποία είτε δεν είναι σήμερα βουλευτές είτε είχαν εκλεγεί το 2019 στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Στα ψηφοδέλτια θα είναι οι εν ενεργεία βουλευτές, κατά περίπτωση θα ληφθούν αποφάσεις για όσες και όσους υποψηφίους που δεν εξελέγησαν το 2019 εκδηλώσουν ενδιαφέρον να πολιτευθούν και στις επόμενες εκλογές, ενώ αναζητούνται την ίδια ώρα και νέες υποψηφιότητες που θα δώσουν τον τόνο της ανανέωσης, αλλά και της περαιτέρω διεύρυνσης στα γαλάζια ψηφοδέλτια όταν έρθει η ώρα των εκλογών.

Ο «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής» παρουσίασε πληροφορίες σχετικά με τον χάρτη πιθανών υποψηφιοτήτων της Ν.Δ., όπως αυτός αρχίζει να διαμορφώνεται μέσα από συζητήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη στους κόλπους του κυβερνώντος κόμματος.

Αργολίδα: Βουλευτής της Ν.Δ. στην Αργολίδα είναι ο Γιάννης Ανδριανός, ενώ ακούγεται και η υποψηφιότητα του Γιώργου Δωροβίνη.

Αρκαδία: Στην Αρκαδία το κυβερνών κόμμα έχει εκλέξει τον Κωνσταντίνο Βλάσση, ενώ ακούγεται και ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Πέτρου Αντωνάκου.

Αχαΐα: Τις τέσσερις έδρες του κυβερνώντος κόμματος στην Αχαΐα κατέχουν οι Αγγελος Τσιγκρής, Ανδρέας Κατσανιώτης, Ιάσων Φωτήλας και Χριστίνα Αλεξοπούλου, ενώ για το ψηφοδέλτιο των επόμενων εκλογών ακούγεται και το όνομα του αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, Χαράλαμπου Μπονάνου.

Ηλεία: Στην Ηλεία, όπου τις τρεις έδρες της Ν.Δ. κατέχουν σήμερα οι Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, Κώστας Τζαβάρας και Ανδρέας Νικολακόπουλος, ακούγονται, επίσης, τα ονόματα των Λευτέρη Βαρουξή και Νικόλαου Καλάκου. Ενδεχόμενο να είναι στο ψηφοδέλτιο της Ηλείας υπάρχει για τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Θόδωρο Σκυλακάκη, το όνομα του οποίου ακούγεται, πάντως, και για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας στο οποίο συμμετείχε και στις εκλογές του 2019.

Κορινθία: Στην Κορινθία οι τρεις βουλευτές που έχει εκλέξει η Ν.Δ. είναι οι Χρίστος Δήμας, Νικόλαος Ταγαράς και Κωνσταντίνος Κόλλιας.

Λακωνία: Βουλευτές της Ν.Δ. στη Λακωνία είναι οι Αθανάσιος Δαβάκης και Νεοκλής Κρητικός, ενώ ακούγονται και τα ονόματα της ιατρού Ευγενίας Παπαδάκου και του ιατρού Μιχάλη Σταματάκου. Απομακρύνεται το ενδεχόμενο για Χρυσαυγή Ατσιδάκου κι εντύπωση προκαλεί η μη αναφορά στον Γιάννη Κουλιζάκο. Το 5ο πρόσωπο θα είναι υποχρεωτικά γυναίκα αν και ο Μ. Σταματάκος έχει ξεκαθαρίσει ότι θα είναι στο πλευρό του Πέτρου Τατούλη.

Μεσσηνία: Βουλευτές της Ν.Δ. στη Μεσσηνία είναι ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, καθώς και οι Ιωάννης Λαμπρόπουλος, Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις