ΛΑΚΩΝΙΑ. Καταδικάζει απερίφραστα η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Λακωνίας την απόπειρας παγίδευσης του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη, με το πρόγραμμα παρακολούθησης Predator από αγνώστους…

  • Κυβέρνηση και Δικαιοσύνη να ρίξουν φως…

«…η αποκάλυψη ποιοι κρύβονται πίσω από τέτοιες νοσηρές πρακτικές και για ποιους ενεργούν, δεν είναι ένα προσωπικό μας ζήτημα. Είναι δημοκρατικό μας καθήκον. Η κυβέρνηση και η δικαιοσύνη είναι υπεύθυνοι σε ένα τόσο σοβαρό θέμα να ρίξουν φως», καταλήγει σε ανακοίνωσή της η ΝΕ ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Λακωνίας:

Σήμερα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής κ. Ν. Ανδρουλάκης κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου γιατί πριν από λίγες ημέρες ενημερώθηκε από την αρμόδια υπηρεσία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ότι έχει γίνει απόπειρα να παγιδευτεί το κινητό του τηλέφωνο με το πρόγραμμα παρακολούθησης Predator.

Είναι ενδεικτικό της σοβαρότητας ότι σε σύνολο 200 ελέγχων που διενήργησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Ευρωκοινοβουλίου, μόνο η περίπτωση απόπειρας παγίδευσης του κινητού τηλεφώνου του κ. Ανδρουλάκη εντοπίστηκε. Το Predator είναι ένα εργαλείο παρακολούθησης που προσφέρει στον χειριστή του πλήρη και διαρκή πρόσβαση στη συσκευή του στόχου με ότι αυτό συνεπάγεται.

Καταδικάζουμε οποιαδήποτε προσπάθεια παραβίασης των προσωπικών δεδομένων, η οποία βάλλει ευθέως ενάντια στη Δημοκρατίας μας.

Η αποκάλυψη ποιοι κρύβονται πίσω από τέτοιες νοσηρές πρακτικές και για ποιους ενεργούν, δεν είναι ένα προσωπικό μας ζήτημα. Είναι δημοκρατικό μας καθήκον. Η κυβέρνηση και η δικαιοσύνη είναι υπεύθυνοι σε ένα τόσο σοβαρό θέμα να ρίξουν φως.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις