ΜΕΣΣΗΝΙΑ. Τα πυρά της προς την κυβέρνηση εξαπέλυσε η Ν.Ε Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μέσα από σχετικό δελτίο τύπου, με αφορμή την μακροσκελή καθυστέρηση ολοκλήρωσης του Φιλιατρινού Φράγματος. Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μεσσηνίας:

«Η ένταξη και χρηματοδότηση του Μιναγιώτικου Φράγματος από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας θα συνιστούσε μια καλή είδηση για τους αγρότες της Πυλίας, εφ’ όσον όταν ολοκληρωθεί θα αρδεύει 35.000 στρέμματα καλλιεργειών.

Αναρωτιέται όμως κανείς, τα 3 και πλέον χρόνια κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν επαρκούσαν, για να προχωρήσουν τα συνοδά έργα που απομένουν, ώστε να λειτουργήσει επιτέλους, το έτοιμο από το 2019, Φράγμα Φιλιατρών, όταν μάλιστα δεν έχουν ούτε καν δημοπρατηθεί ακόμη τα αρδευτικά δίκτυα που απομένουν;

Το 2020 και δια στόματος του τότε Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βορίδη, σε συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του Βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξη Χαρίτση, υπήρξε δέσμευση για δημοπράτηση των αρδευτικών έργων και αντλιοστασίων μέσα στο 1ο τετράμηνο του 2021.

Δύο χρόνια και δύο αλλαγές υπουργών μετά, το Φιλιατρινό Φράγμα παραμένει ένα, γεμάτο νερό, «κέλυφος».

Με νέες υποσχέσεις περί δημοπράτησης στο τέλος του 2022…

Τους πιστεύει πλέον κανείς;»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις