ΕΛΛΑΔΑ. Την άρση ασυλίας των Ελληνίδων ευρωβουλευτών, Εύας Καϊλή και Μαρίας Σπυράκη ζητά η Ευρωπαία Γενική Εισαγγελέας εν μέσω υποψιών για απάτη εις βάρος του προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με την ερευνητική έκθεση που επικαλείται η ΕΡΤ και ελήφθη από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF), υφίστανται υποψίες για απάτη εις βάρος του προϋπολογισμού της ΕΕ, αναφορικά με τη διαχείριση της κοινοβουλευτικής αποζημίωσης, και ιδίως όσον αφορά την αμοιβή των διαπιστευμένων κοινοβουλευτικών βοηθών.

Η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη έκανε την εξής δήλωση στο ΑΠΕ για το αίτημα της Ευρωπαίας Γενικής Εισαγγελέως για άρση της ασυλίας της:

«Ευχαρίστως αποδέχομαι το αίτημα άρσης της ασυλίας μου προκειμένου να διαφανεί ότι δεν έχω ούτε ένα ευρώ οικονομική διαφορά με το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Το θέμα αφορά το επίδομα αλλοδαπής πρώην συνεργάτη μου ο οποίος αντιμετώπισε σοβαρό προσωπικό πρόβλημα και είχε ορισμένες απουσίες από το χώρο συνεδριάσεων του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου. Δεν έχω καμία σχέση με το Qatagate, δεν έχω καμία σχέση με οποιαδήποτε άλλη υπόθεση».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις