ΛΑΚΩΝΙΑ. Το βράδυ της Δευτέρας (24/7) η Παναγιώτα (Νάγια) Γρηγοράκου, βουλευτής Λακωνίας με το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής έκανε την παρθενική της εμφάνιση στο βήμα της Βουλής. «Στην πρώτη της ομιλία έμελλε να την κερδίσει το άγχος, η ταραχή της έβγαινε στη τρεμάμενη φωνή της, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί σε μικρά σαρδάμ από το «τρεμούλιασμα» και κάποια στιγμή να… κολλήσει και να τα… χάσει. Το αντιμετώπισε, όμως, με ειλικρίνεια.

Ειδικότερα, αφού ευχαρίστησε τους πολίτες της Λακωνίας για αυτή την πρώτη της εκλογή, η Παναγιώτα Γρηγοράκου σημείωσε χαρακτηριστικά πως «είναι μεγάλη η συγκίνηση διότι σήμερα η πρώτη μου ομιλία συμπίπτει με την ημέρα της αποκατάστασης της Δημοκρατίας μας. Λυπάμαι βέβαια βαθιά που η σημερινή μέρα πνίγεται μέσα στους καπνούς των πυρκαγιών που απειλούν την ευημερία μας και καταστρέφουν το μέλλον μας. Η σκέψη μας φυσικά βρίσκεται κοντά σε όσους αγωνίζονται στα μέτωπα της φωτιάς, όπως και στους Λάκωνες συμπολίτες μου γιατί η φωτιά έχει δυστυχώς χτυπήσει και τη Λακωνία. Παρόλα αυτά γιορτάζουμε 49 χρόνια δημοκρατίας. Μια γιορτή όμως που επιβάλλει να συνειδητοποιούμε κάθε στιγμή αυτή την ευθύνη» ανέφερε αρχικά και στη συνέχεια:

«Γιατί, σε μια εποχή γεμάτη προκλήσεις και πρωτόγνωρες κρίσεις, δεν μπορούμε να θεωρούμε δεδομένο πως οι… Ε, οι… Αχ, αχ, αχ! Είδατε; Είναι η πρώτη μου φορά» συμπλήρωσε, με ελαφρά αμηχανία για τα επαναλαμβανόμενα μικρά σαρδάμ, η νεοεκλεγείσα βουλευτής της αντιπολίτευσης και έβγαλε μια αυθόρμητη ηχηρή έκφραση ως αντίδραση.

Τότε ήταν που η υπόλοιπη κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής θέλησε να την υποστηρίξει προχωρώντας σε θερμό χειροκρότημα από τα έδρανα όπου και βρίσκονταν. Όπως, όμως, η ίδια η Νάγια Γρηγοράκου, έτσι και τα άλλα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας δεν μπόρεσαν παράλληλα να συγκρατηθούν και οδηγήθηκαν άλλοι σε ένα μικρό γέλιο και κάποιοι άλλοι σε ένα αμυδρό χαμόγελο-μειδίαμα.

Ακολούθησε ένα ακόμα ένα σαρδάμ όταν η βουλευτής έκανε λόγο για την… «αλώβητη δημοκρατία», η οποία θα προχωρά χωρίς τριγμούς, με την ίδια την Νάγια Γρηγοράκου από εκεί και έπειτα να είναι αλάνθαστη μέχρι το φινάλε του λόγου της».

Αυτά γράφουν σχετικά κεντρικά ΜΜΕ. Εμείς, το Notospress, ως περιφερειακό ΜΜΕ, αν και δεν αποτελέσαμε επιλογή της Νάγιας Γρηγοράκου στην επικοινωνία της με τους Λάκωνες πολίτες, έχουμε να σημειώσουμε ότι σημασία δεν έχει πως τα λέει κανείς στη Βουλή αλλά το τι λέει. Γιατί σήμερα μας περισσεύουν οι ρήτορες και μας λείπουν οι ειλικρινείς. Μακάρι η ειλικρίνεια και το άγχος ευθύνης να διακρίνει την Νάγια Γρηγοράκου σε όλη την κοινοβουλευτική ζωή της. Της ευχόμαστε καλή επιτυχία στην εκπροσώπηση των Λακώνων πολιτών.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις