ΚΟΣΜΟΣ. «LIVING NO ONE BEHIND» ήταν ο θεματικός άξονας του Ετήσιου φθινοπωρινού Συνεδρίου του EPP WOMEN, που πραγματοποιήθηκε 10-11/11/2023 στο Χάαρλεμ της Ολλανδίας, με τη συμμετοχή γυναικών εκπροσώπων του Λαϊκού Ευρωπαϊκού κόμματος. Τη «Νέα Δημοκρατία» εκπροσώπησε η Γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων Χρυσαυγή Ατσιδάκου.

Οι θέσεις και τα συμπεράσματα του συνεδρίου ήταν μεταξύ άλλων,

  • ότι μόνο ενωμένη η Ευρώπη είναι δυνατή,
  • ότι μόνο φροντίζοντας για κάθε έναν πολίτη, η Ευρώπη υπηρετεί τους θεμελιώδεις λόγους δημιουργίας και ύπαρξής της,
  • ότι ακόμα περισσότερες γυναίκες σε ηγετικούς ρόλους σημαίνει ουσιαστική συμβολή στην εμπέδωση της ειρήνης και στη χάραξη νέων τρόπων ανάπτυξης.

Στην εισήγησή της η Χρυσαυγή Ατσιδάκου ανάφερε μεταξύ άλλων ότι:

«Στη χώρα μας πλέον χάρη στη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν υπάρχουν αόρατοι πολίτες, γυναίκες η άντρες που δεν αξίζουν κρατικής φροντίδας. Σημαντικές είναι οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες για τους νέους, τους ΛΟΑΤΚΙ συμπολίτες μας καθώς και τα άτομα με αναπηρία. Στα θέματα ισότητας η Ελλάδα πρόσφατα ανέβηκε τρεις θέσεις στον Δείκτη Ισότητας των Φύλων του αντίστοιχου Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου και χάρη στο νεοσύστατο υπουργείο, Οικογένειες και Κοινωνικής Συνοχής -που ήταν για τον πρωθυπουργό μετεκλογική προτεραιότητα-, η αποτελεσματική αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος θα συνδυαστεί με μια σειρά κινήτρων για ακόμα μεγαλύτερη ισορροπία οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής. Οι γυναίκες είναι μεγάλη δύναμη, ειδικά όταν χτίζουν ισχυρό δίκτυο επικοινωνίας και ανταλλαγής εμπειριών και το ΕPP WOMEN είναι η πλατφόρμα που ξεκίνησε πολλά ενδιαφέροντα και σημαντικά έργα. Εδώ έκανα πολλές φίλες, που είναι και φίλες της χώρας μας, η στήριξη και η βοήθεια των οποίων είναι ανεκτίμητη».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις