ΕΛΛΑΔΑ. Η πόλη της Σπάρτης είναι η πρωτεύουσα της Λακωνίας και μία από τις ιστορικότερες πόλεις της Ελλάδας, από τα αρχαία χρόνια. Όμως λίγοι είναι αυτοί που γνωρίζουν την ύπαρξη και το φυσικό κάλλος, μίας άλλης Σπάρτης, η οποία δεν βρίσκεται στην Πελοπόννησο, αλλά κοντά στην Λευκάδα και είναι ένα νησί το οποίο δεν έχει κατοίκους.

Η νήσος Σπάρτη ανήκει στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Τηλεβοΐδων που βρίσκεται ανάμεσα στην Λευκάδα και την Αιτωλοακαρνανία και το νησάκι πήρε το όνομά του από την αρχαία πειρατική φυλή Τηλεβόες, που είχαν σαν ορμητήριο το Μεγανήσι. Μαζί με 23 ακόμα νησιά, τα οποία περιβάλλουν τη Λευκάδα, αποτελούν τα ονομαζόμενα Πριγκιποννήσια της Ελλάδας.

Η ιστορία του νησιού

Το νησί βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το Περιγιάλι Λευκάδας και κατά τα χρόνια της Τουρκοκρατίας ανήκε σε μια Γαλλική οικογένεια αριστοκρατών, ενώ το 1963 αγοράστηκε μαζί με τον Σκορπιό, από τον Μεγιστάνα Αριστοτέλη Ωνάση. Ο Έλληνας κροίσος ξεκίνησε τις εργασίες στη Σπάρτη, με σκοπό να δημιουργήσει ένα αντίγραφο του πρώτου για τον γιο του Αλέξανδρο. Όμως οι εργασίες σταμάτησαν βίαια τον Ιανουάριο του 1973, όταν το μικρό αμφίβιο αεροσκάφος Piaggio 136 με χειριστή τον 25χρονο Αλέξανδρο, συντρίβεται, αμέσως μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο του Ελληνικού και ο ίδιος βρίσκει τραγικό θάνατο.

Ο Ρώσος ιδιοκτήτης

Αρκετά χρόνια αργότερα, περνάει στην ιδιοκτησία του Ρώσου μεγιστάνα «βασιλιά της ποτάσας» Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ, θέλοντας να το προσφέρει ως δωρεά στην 24χρονη κόρη του Εκατερίνα και την 12χρονη Άννα. Στόχος της οικογένειας είναι όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες στον Σκορπιό, που μεταμορφώνεται σε πολυτελές resort για κροίσους, να ξεκινήσουν οι εργασίες και σε αυτό το νησί. Το Travel Inspiration αποκαλύπτει πώς φαίνεται από ψηλά το άγνωστο νησί που ανήκε στον Ωνάση αλλά δεν απέκτησε ποτέ τη φήμη του Σκορπιού.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις