ΝΕΜΕΑ. Η Νεμέα είναι κωμόπολη του νομού Κορινθίας και αποτελεί την πρωτεύουσα του δήμου Νεμέας. Τοποθετείται σε λεκανοπέδιο με χιλιάδες στρέμματα αμπελιών και πλούσιο αρχαιολογικό ενδιαφέρον.

Στην πατρίδα του Αγιωργίτικου, λίγα μέτρα από την κεντρική πλατεία, δεσπόζει ένα κατάστημα. Εκεί, ο κ. Χρήστος Λάζαρης, στο εργαστήριό του, δημιουργεί μικρά έργα τέχνης. Σε όλα υπάρχει μία κοινή συνισταμένη: Ηενσωμάτωση τμήματος από τον φλοιό ή τον κορμό του αμπελιού.

Όπως τόνισε ο ίδιος στην εκπομπή της ΕΡΤ 3 «Περίμετρος» ο κατασκευαστής κοσμημάτων, βλέπει στον αμπελώνα, με τη ματιά του καλλιτέχνη, να ξεπετάγονται μορφές και σχήματα, ενώ δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη, φεύγοντας να πάρει μαζί του ένα κομμάτι της Νεμέας.

Οι τοίχοι του ατελιέ του είναι γεμάτοι με ολοκληρωμένα έργα, τα οποία συνδυάζουν τη ζωγραφική και έχουν ενσωματωμένο ένα κομμάτι από το αμπέλι.

Ο κ. Λάζαρης που κατάγεται από τη Νεμέα, άρχισε να ζωγραφίζει και σταδιακά, έκανε τη σύνδεση με την οινική ιστορία της περιοχής, ενώ, ταυτόχρονα, περιεργάζεται διάφορα μικροαντικείμενα, όπως σκουλαρίκια, κολιέ, δαχτυλίδια αλλά και διακοσμητικά. Για πολλά χρόνια, διατηρούσε κοσμηματοπωλείο. Το 2015, το έκλεισε και πήγε να ζήσει στην Αθήνα. Γρήγορα όμως κατάλαβε ότι δεν του ταίριαζε η ζωή στην πόλη και, σταδιακά, προσπάθησε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ώστε να επιστρέψει στον τόπο του.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις