ΕΛΛΑΔΑ. Νεφώσεις με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες στο Νότιο και Ανατολικό Αιγαίο και από τις μεσημβρινές ώρες βροχές και τοπικές καταιγίδες στα δυτικά. Άνοδος της θερμοκρασίας στα ηπειρωτικά. Άνεμοι έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο 11 Μαΐου 2024 αναμένονται νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες στην Κρήτη και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου με γρήγορη βελτίωση. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες βροχές και καταιγίδες αναμένονται κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά τμήματα, ενώ τοπικές βροχές και καταιγίδες αναμένονται και σε τμήματα της Δυτικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Αν. Στερεάς και της Αν. Πελοποννήσου. Τα φαινόμενα σταδιακά έως τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 5 έως 19 βαθμούς, στην υπόλοιπη Bόρεια Ελλάδα από 6 έως 25, στην Ήπειρο από 6 έως 24 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 6 έως 24, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα από 5 έως 23-24 βαθμούς, στα Επτάνησα από 11 έως 23, στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 11 έως 24 βαθμούς, ενώ στο Ανατολικό Αιγαίο οι μέγιστες θα φτάσουν στους 22 βαθμούς Κελσίου.

Στο Ιόνιο θα πνέουν άνεμοι από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 και τοπικά 4 μποφόρ. Στο Αιγαίο θα πνέουν γενικά βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις αρχικά έως 6-7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθενήση στα 4-5 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις αρχικά έως 4-5 μποφόρ και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση στα 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 23-24 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 22 βαθμούς.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις