Κορινθία: Το «θεογέφυρο» που κρύβεται δίπλα στο Κιάτο
Στις Πηγές Σιέ, ένα τεράστιο πλατάνι σχηματίζει φυσική γέφυρα πάνω από το νερό – Ένας ξεχωριστός προορισμός μέσα στη φύση
ΚΟΡΙΝΘΙΑ. Ένα ιδιαίτερο φυσικό τοπίο βρίσκεται λίγο έξω από το Κιάτο Κορινθίας, στις Πηγές Σιέ. Εκεί, ένα εντυπωσιακό πλατάνι σχηματίζει ένα φυσικό γεφύρι, δημιουργώντας μια εικόνα που θυμίζει… «θεογέφυρο».
Ένα ξεχωριστό σημείο στη φύση
Στο χωριό Μεγάλος Βάλτος, στις Πηγές Σιέ, συναντά κανείς έναν μικρό επίγειο παράδεισο με πλούσια βλάστηση και τρεχούμενα νερά.
Το στοιχείο που ξεχωρίζει είναι ένα γιγάντιο πλατάνι, το οποίο με τον κορμό και τα κλαδιά του σχηματίζει ένα φυσικό τοξωτό γεφύρι πάνω από το ποταμάκι που δημιουργεί η πηγή της περιοχής.
Το «θεογέφυρο» των κατοίκων
Στο παρελθόν, πριν διαμορφωθεί το σημείο όπως είναι σήμερα, οι κάτοικοι χρησιμοποιούσαν το συγκεκριμένο πλατάνι ως πέρασμα, προκειμένου να διασχίζουν το νερό.
Το φυσικό αυτό «γεφύρι» αποτελούσε πρακτική λύση για την καθημερινότητά τους.
Ένας χώρος για χαλάρωση
Σήμερα, η περιοχή έχει διαμορφωθεί σε έναν φιλόξενο χώρο αναψυχής, με παγκάκια και δεκάδες πλατάνια που προσφέρουν σκιά.
Στο σημείο λειτουργούν και δύο ταβέρνες, γνωστές για τους παραδοσιακούς μεζέδες τους, προσελκύοντας επισκέπτες που αναζητούν μια ήρεμη απόδραση στη φύση.