ΜΕΣΣΗΝΙΑ. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπόρων, Βιοτεχνών και Επαγγελματιών Νομού Μεσσηνίας (ΟΕΒΕΜ) κ. Θεόδωρος Καλογερόπουλος είναι ξεκάθαρος μιλώντας στο notospress.gr. Μεγάλος αριθμός μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων δεν θα επανέλθουν στην αγορά μετά την πανδημία γιατί δεν αντέχουν. Ο πρόεδρος όλο και συχνότερα γίνεται δέκτης των παραπόνων και της απόγνωσης των συναδέλφων του. Ζητά και από την Κυβέρνηση αλλά και από την Περιφέρεια κατανόηση, απαλλαγές και μέτρα ενίσχυσης.

Σημειώνει ότι «η Κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός πρέπει να σκύψουν πάνω από το τεράστιο πρόβλημα της ελληνικής επιχείρησης και του επαγγελματία».

Ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ υπογραμμίζει: «Ζητάμε επιπλέον μέτρα στήριξης των εμπόρων, των αυτοαπασχολούμενων του Νομού Μεσσηνίας γιατί έχουν πληγεί από τα μέτρα για την πανδημία.

Η μικρομεσαία τάξη έχει δεχθεί ανεπανόρθωτο πλήγμα από την κρίση και κινδυνεύει με αφανισμό. Πάνω από το 50% της μικρής και πολύ μικρής επιχειρηματικότητας δεν θα επιστρέψει στην κανονικότητα.

Πρέπει να μειωθούν οι εισφορές στον ΕΦΚΑ. Να δοθεί ακατάσχετος λογαριασμός ανεξάρτητα από το ποσό για όλες τις επιχειρήσεις. Να καταργηθεί το τέλος επιτηδεύματος. Να δοθεί η δυνατότητα ένταξης και εκταμίευσης στα προγράμματα ΕΣΠΑ χωρίς φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα. Να παγώσουν οι κατασχέσεις έως την επανεκκίνηση της αγοράς. Να διαγραφούν πρόστιμα και οι προσαυξήσεις για οφειλές που προκλήθηκαν την περίοδο της πανδημίας. Να συνεχιστεί μέχρι το πέρας της κρίσης το μέτρο της επιστρεπτέας προκαταβολής σε ποσοστό τουλάχιστον 50%.

Τα μέτρα πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα και να συνεχιστούν και μετά το πέρας της υγειονομικής κρίσης. Aπο την 1η Ιουνίου έρχονται και τα μέτρα με τις ταμειακές και θα έχουμε σοβαρό πρόβλημα…»