Γράφει ο Δημήτρης Πανάγος

ΛΑΚΩΝΙΑ. Ο κ. Γιάννης Παναρίτης, εκπροσωπώντας τον χώρο «του επιχειρείν», από τη θέση του προέδρου του Επιμελητηρίου Λακωνίας τώρα, αλλά και προηγουμένως από αυτή του προέδρου του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, (ΠΕΣΠ), γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τα ανεξίτηλα σημάδια που αφήνει η πανδημία στα κοινωνικά στρώματα εξ ονόματος των οποίων ομιλεί.

Ο κ. Παναρίτης περιέγραψε στο notospress.gr, τις ανισότητες που προκάλεσε η πανδημία και τους τρόπους άμβλυνσης αυτών.

Υπογράμμισε την αναγκαιότητα προηγούμενης διαβούλευσης της Πολιτείας με Φορείς και Επιμελητήρια ώστε να εξασφαλιστεί η αποτελεσματικότητα προς αυτή τη κατεύθυνση,.

«Οι επιταγές, θα είναι τα κόκκινα δάνεια του μέλλοντος», διαπίστωσε με ανησυχία.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας μίλησε για τη Δημόσια Υγεία, τις υποδομές της Λακωνία, στο ρόλο που αυτές (οι υποδομές) διαδραματίζουν στην ανάπτυξη ενός τόπου.

Περιέγραψε, ο κ. Παναρίτης, τους στόχους που θέτει το Επιμελητήριο για το μέλλον της Λακωνίας, διαμορφώνοντας, συνεπικουρούμενο από κοινωνικούς πολιτικούς και οικονομικούς Φορείς, μια κοινή Ατζέντα για τον νομό:

«Η Λακωνία σε Πρώτο Πρόσωπο στη νέα δεκαετία».

Το notospress.gr έλαβε απαντήσεις για το πού και το πώς θα πρέπει να κατανεμηθούν τα κονδύλια του νέου ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης, για τις στρεβλώσεις που παρουσιάζει ο «ευρωπαϊκός τρόπος» στον αγροτικό χώρο, για το ιδανικό μοντέλο συνεργειών για την ανάπτυξη του τόπου μας.

Ιδιαίτερης προσοχής ας τύχουν οι επισημάνσεις για τις ενεργειακές υποδομές, την ανάπτυξη του δικτύου φυσικού αερίου στην Πελοπόννησο αλλά και την «εν τοις πράγμασι» απουσία της Σπάρτης από αυτό.

«Το φυσικό αέριο έρχεται από πολύ μακριά, σήμερα δηλώνει την παρουσία του, το αύριο δεν ξέρω πώς θα είναι…», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Παναρίτης.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις