ΣΠΑΡΤΗ. Δεν διαφωνούν απαραίτητα με τον εμβολιασμό αλλά είναι κάθετα αντίθετοι από την υποχρεωτικότητα και τον εκβιαστικό αποκλεισμό από την εργασία για όσους δεν έχουν εμβολιστεί τόσο στον κλάδο της εστίασης όσο και στον δημόσιο και λοιπό ιδιωτικό τομέα. Η αντίδραση της Σπάρτης στην απόλυση κάθε εργαζόμενου που δεν έχει εμβολιστεί ήταν άμεση και σαφής. «Σήμερα μας επιβάλουν το εμβόλιο, αύριο τι;»

Το απόγευμα της Τετάρτης στην κεντρική πλατεία της πόλης συγκεντρώθηκαν όσοι αντιτίθενται στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και στην απόλυση κάθε εργαζόμενου που δεν δέχεται να εμβολιαστεί. Όπως δείχνουν και οι εικόνες για μια μικρή σε πληθυσμό πόλη οι διαμαρτυρόμενοι είναι πολλοί. Όσοι οι εικονιζόμενοι τόσες και οι οικογένειες που θα μείνουν χωρίς μεροκάματο.

Aξιοσημείωτο είναι ότι στην διαμαρτυρία συμμετείχαν και αρκετοί υγειονομικοί τόσο από τον δημόσιο όσο και από τον ιδιωτικό τομέα, απόστρατοι, καθώς κι ένας ιερέας από τον Πειραιά που καταχειροκροτήθηκε.

Χαρακτηριστικό επίσης είναι ότι παρέμειναν για αρκετή ώρα στην πλατεία, κρατώντας και ελληνικές σημαίες και διαμορφώνοντας ένα πολυσυλλεκτικό σώμα πολιτών με διάφορες ιδεολογικές και πολιτικές προελεύσεις. Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να ισχυριστεί κάποιος ότι η πανδημία ένωσε και δεν δίχασε τους πολίτες…

Τα συνθήματα αφορούσαν στην ελευθερία της βούλησης, στον ρόλο των δημοσιογράφων και των πολιτικών αλλά και στο δικαίωμα στην εργασία. Η διαμαρτυρία ολοκληρώθηκε με τον Εθνικό Ύμνο και πορεία στο κέντρο της Σπάρτης και ολιγόλεπτη ειρηνική κατάληψη του κεντρικού οδικού κόμβου (Παλαιολόγου και Λυκούργου).

Παρόμοιες διαμαρτυρίες έγιναν την ίδια ώρα σε πολλές πόλεις της Ελλάδας.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις