ΣΠΑΡΤΗ. O Δήμος Σπάρτης έχει την ευθύνη των γηπέδων χόρτου στην πόλη και στα δημοτικά διαμερίσματα. Η συντήρηση και η καλή κατάσταση του χλοοτάπητα είναι μια εργασία δύσκολη που προϋποθέτει επαγγελματισμό και συνέπεια. Αλλιώς εύκολα και γρήγορα ένα γήπεδο μπορεί να γίνει χωράφι και ένα πρωτάθλημα ποδοσφαίρου να τιναχθεί στον αέρα.

Η διοίκηση του Αθλητικού Οργανισμού Σπάρτης φαίνεται να έχει καθυστερήσει στη διαχείριση των γηπέδων αφού ήδη τα προβλήματα είναι υπαρκτά και σε κάποιες περιπτώσεις ανεπανόρθωτα ή τελικά κοστοβόρα.

Η καθυστέρηση πολιτικής του Οργανισμού, η αδικαιολόγητη αργοπορία στις αναθέσεις για την συντήρηση των γηπέδων, επιφέρει προβλήματα όπως αυτά στο γήπεδο της Λογγάστρας όπου ο πρόεδρος καταγγέλλει «αδιαφορία και εγκατάλειψη». Άλλοι εκτιμούν ότι είναι χρονοβόρες οι διαδικασίες.

Ο Ανδρέας Σουλτάνης, πρόεδρος της Λογγάστρας δείχνει στην κάμερα του notospress.gr πως «καντάντησε ένα γήπεδο που ήταν στολίδι» και καλεί τον δήμαρχο κ. Πέτρο Δούκα να αναλάβει την ευθύνη. Πρόκειται, όπως σημειώνει, για ένα γήπεδο που έγινε από δύο δημοτικές αρχές με πολύ προσωπική κι εθελοντική δουλειά των κατοίκων και σήμερα είναι γεμάτο αγριόχορτα και ποντίκια.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα γήπεδα Σπάρτης, Ξηροκαμπίου και Αμυκλών συντηρούνται κανονικά, καθυστερήσεις και προβλήματα ενδέχεται να σημειωθούν - εκτός από την Λογγάστρα - και στα γήπεδα Σαϊνοπουλείου, Καστορείου και Λογκανίκου, γι αυτό και οι χρήστες των γηπέδων προειδοποιούν τον Αθλητικό Οργανισμό.

Η Δημοτική Αρχή Σπάρτης θα πρέπει να ασχοληθεί εντνατικά με τα γήπεδα που είναι πνεύμονες του λαϊκού και του ερασιτεχνικού αθλητισμού διότι τα περισσότερα εκτός από τα ζητήματα που ενδέχεται να προκύψουν με τους χλοοτάπητες έχουν και προβλήματα ή εκκρεμότητες στα αρδευτικά, στα αποστραγγιστικά, στα αποδυτήρια, στις αντιστηρίξεις. κ.λ.π.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις