ΜΑΝΗ. H Ιστορία έχει γράψει σε χρυσή σελίδα την αντίσταση των Μανιατών στον απόκρημνο και ιστορικό Πολυάραβο. Ο Ιμπραήμ δεν κατόρθωσε να αιφνιδιάσει τους Μανιάτες και να ξεχυθεί στη Μάνη και ήταν ένας ακόμα ηττημένος στρατηγός.

Το notospress.gr ζήτησε από τον δημοσιογράφο – εκδότη Γιώργο Δημακόγιαννη μια περιγραφή της κατάστασης που επιβλήθηκε στη Μάνη από την ανεξέλεγκτη πυρκαγιά που κατέκαψε τη μανιάτικη γη, ελαιώνες και σπίτια. Ο εκδότης της Αδούλωτης Μάνης μας οδήγησε στον Πολυάραβο, στις απόκρημνες πολεμίστρες των Μανιατών και από εκεί μας έδειξε, πίσω στην ιστορία τους αγώνες των μανιατών αλλά και σήμερα την έκταση της καμένης Μάνης.

Όπως αναφέρει, στη κάμερα του notospress.gr, κάθε μανιάτης υποχρεούται να έχει αντίληψη του όλου της Μάνης και να προασπίζει το σύνολο της μανιάτικης ιδέας, γης και οράματος όποτε και από όποιον και αν απειλούνται. Με παραστατικό λόγο και αγέρωχο ύφος ο Γιώργος Δημακόγιαννης δηλώνει ότι αναμένει την Επιτροπή - και τη σύνθεση της -που θα αναλάβει την μελέτη και το έργο της ανασυγκρότησης της καμένης Μάνης. Από τον ιστορικό Πολυάραβο σηκώνει ψηλά το «λάβαρο της διεκδίκησης» και περιγράφει το πως και το γιατί η Μάνη πρέπει να ανασυγκροτηθεί στα ίχνη της παράδοσης και των ζώντων σε αυτήν μανιατών και όχι σύμφωνα με τα σχέδια μετατροπής της σε πάρκο ΑΠΕ και σκηνικό «άλωσης» της από το ίδιο το Δημόσιο εν ονόματι «επενδυτών».


Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις