ΚΟΡΙΝΘΙΑ. Ένα υπέροχο μέρος ακόμα και για μονοήμερη εκδρομή, είναι το ορεινό χωριό ΕυρωστίνηΖάχολη) Κορινθίας, το οποίο απέχει περίπου 11 χλμ. από το παραθαλάσσιο Δερβένι. Το ωραιότερο αξιοθέατο του χωριού είναι το ποτάμι που το διασχίζει, ενώ η μαγεία της φύσης θα σας κάνει να ξεχάσετε τα πάντα.

Εκεί θα συναντήσετε το Ρέμα των Μύλων, μια φυσική ρεματιά με λιμνούλες γεμάτες πέστροφες, καταρράκτες και γεφυράκια. Ένα τοπίο μέσα στη φύση που σε ξεκουράζει και σε χαλαρώνει κάτω από την σκιά των δέντρων.

Το Ρέμα των Μύλων στην Ευρωστίνη Κορινθίας

evrostini5.jpg
Φωτογραφία: Tasos Fotakis DroneWorks

Μια υπέροχη διαδρομή μέσα από ένα πυκνό δάσος με μαύρη πεύκη και ελαιώνες, οδηγεί στο οροπέδιο της Ζάχολης, όπου θα αντικρίσετε ένα παραδοσιακό χωριό γεμάτο βρύσες, αλώνια και ξωκλήσια. Η Ζάχολη βρίσκεται σε υψόμετρο 700 μ. και απέχει 70 χλμ. από την Κόρινθο. Στην είσοδο του χωριού ξεπροβάλλει ο ιστορικός ναός του Αη Γιώργη του 1811, με τους 17 του τρούλους, μέσα σε μια υπέροχη αυλή γεμάτη παραδοσιακές βρύσες και επτά κυπαρίσσια που η ιστορία τους ξεκινάει λίγο πριν την Επανάσταση του 1821.

evrostini4.jpg
Φωτογραφία: Tasos Fotakis DroneWorks

Κατά τη διάρκεια της παραμονής σας στο γραφικό χωριό αξίζει να επισκεφθείτε το περίφημο Ρέμα των Μύλων. Αυτή η ρεματιά με τις εναλλαγές των χρωμάτων και του πράσινου, με τα γάργαρα νερά που τρέχουν παντού, τα γεφυράκια και τις εντυπωσιακές πέτρινες βρύσες αποτελεί ιδανικό σημείο για περπάτημα στη σκιά των πανύψηλων δέντρων και για πικ νικ. Εύκολα μπορείτε να περιηγηθείτε στο δάσος και να βρεθείτε απ’ άκρη σε άκρη του χωριού.

evrostini2.jpg
Φωτογραφία: Tasos Fotakis DroneWorks

Η βόλτα σε αυτόν το μικρό παράδεισο μπορεί να συνδυαστεί με μια επίσκεψη στην κοντινή Παναγία των Καταφυγίων ή Καταφυγιώτισσα. Πρόκειται για ένα μικρό εκκλησάκι, σκαρφαλωμένο και σμιλεμένο στον βράχο, με άπλετη θέα που φθάνει μέχρι τον Κορινθιακό κόλπο. Και τέλος μην ξεχάσετε να τιμήσετε τις ταβέρνες του χωριού για τα θεϊκά τους παϊδάκια από ντόπια κρέατα και για τη φημισμένη φασολάδα από τα βραβευμένα ζαχολίτικα φασόλια.

Βίντεο: Tasos Fotakis DroneWorks

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις